Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Elpárologhatott volna?

Elpárologhatott volna?

Figyelt kérdés

Barátommal vettünk egy 80%-os rumot szilveszterre, de sajnos túl nagy volt a csábítás, és ki is bontottuk. Körülbelül 2 felesnyi mennyiséget ittunk meg belőle, visszazártuk és lassan már egy hete ott csücsül mellettem egy zacskóban. Most néztem meg, már majdnem a fele hiányzik, az üveg pedig konkrétan langyos...

Biztos, hogy nem ömlött ki, ráadásul nagyon erősen visszacsavartuk rá a kupakot is. Mi történhetett vele?

2014. dec. 28. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Talán a barátodnak nagyon ízlett, s titokban rájár?

Nekem van itt egy bontott üveg rumom - csak sütéskor szoktam alkalmanként használni - s évek óta nem párolog el.Valami svindli lehet a dologban.

2014. dec. 28. 10:17
 2/3 Phoney ***** válasza:
100%

Nem párologhatott el. Még ha nem is zárna hibátlanul a rácsavart kupak, a szesz csak akkor szökne, hogyha a forráspontjára melegítenéd (80%-os szesznél ez 79 °C).

Langyos is csak külső hatásra lehet, magától nem melegszik fel. Nálam elég sok bontott ital húz ki akár egy évnél többet is, de egyik sem párolog el.

(Persze, én is észreveszem néha, hogy egyik napról a másikra „elpárolog” 1-2 feles az üvegből, de olyankor tudom, hogy nem a fogtündér volt:)

2014. dec. 28. 10:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Á, a barátom nincs itt, de azért "megnyugodtam", köszönöm... :) Ezek szerint akkor alábecsültem a megivott mennyiséget, bár az még mindig rejtély, hogy mitől melegedhetett fel. :D
2014. dec. 28. 10:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!