Gyümölcsből is lehet vodkát készíteni, vagy csak gabonafélékből?
A szocializmusban tényleg létezett almavodka (annyi almát termesztettek, mint a szemét), de a linket Stolichnaya az nem almavodka, hanem alma ízesítésű vodka.
Vodka bármiből készülhet, mivel az a lényege, hogy semlegesre finomítják. A Ciroc pl. szőlőből van.
Kisüsti lepárlóval sehogyan, a szabályos vodkák legalább 20-30 tányéros rektifikáló oszloppal készülnek.
A legközelebbi, amit házilag elérhetsz, az egy semleges ízű, vodkaszerű pálinka (2-3 újrafinomítás és/vagy thumperes lepárló, nagy mennyiségű elő- és utópárlat elvétele, aktívszenes szűrés), de az még nem egészen lesz olyan, mint a vodka.
Nem lehet!
Értelmetlen a kérdés! Azt úgy hívnák pálinka.
A vodka lényege hogy íztelen azaz tiszta legyen.
Nem használsz el rá drága gyümölcsöt.
(Tudom hogy nem teljesen voltam pontos de nem akartam egy egész oldalt írni..)
01-17 02:11:
Ha a gyümölcsből tisztaszeszt finomítanak, az nem pálinka... a vodka attól vodka, hogy rommá finomítják, nem attól, hogy miből készült. Akkor ennyi erővel a Ciroc Vodka brandy, mert szőlőből van. Mellesleg nemcsak drága gyümölcs létezik, hanem semmi másra nem való selejt is. A szocializmusban se a legszebb almákból finomították az almavodkát, nyilván... bár akkoriban az almapálinkát se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!