Rizsbor recept valami nagyon nagyon jó van valakinek? És mivel lehet ízesíteni?
Figyelt kérdés
2014. nov. 28. 16:42
1/2 Phoney válasza:
A „rizsborként” emlegetett népszerű házi receptek egyáltalán nem rizsborok, hanem rizzsel megerjesztett cukorborok. Ezekben a rizs csak tápanyagot ad az élesztőnek, az alkohol pedig a kristálycukorból erjed. (Egyébként teljesen fölösleges annyi rizset beléjük tenni, amennyit írnak.)
A rizsből nem erjed érdemi alkohol a keményítő elcukrosítása nélkül, azt pedig hozzáadott malátával, ipari enzimmel, vagy a rizsboroknál hagyományosan használt gombakultúrával lehet megoldani, egyik sem túl egyszerű módszer.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyjából tisztába voltam ezekkel, csak nekem egy jól bevált recept kellett volna meg hogy mivel lehetne ízesíteni. Szoktam borokat készíteni én is pl, alma, megy (ha akad), akác, szóval nem fog ki rajtam, ha más nem neki állok magamtól. A rizst én pl kicsit megfőzném, tudom épp annyi "alja" kell amin az adott cukrot kiforrja.
2014. nov. 29. 06:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!