Mi történik, ha a bor darabban lesz?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom, így nevezik, ha a hordó nem lesz tele. Azt olvastam, hogy ecetesedhet is... Míg forrni fog a bor/must/, addig lehet így, vagy az sem maradhat(na)? A hordó hány %-a lehet "üres"? A bort később áttölteném üvegekbe... viszont hordónk nincs kisebb.
Valamint mások miért szoktak vizet is hozzá tenni? Azt állítják, azért, hogy több legyen a hordóban. De akkor ez romlást okoz, és akkor ugyanott vannak vele, mint én a nem teli hordómmal? Bocsi, de kezdő vagyok.
2014. okt. 14. 20:01
1/2 anonim válasza:
Szia!
Ilyenkor széndioxiddal kell lefedni (egy szódásszifonba tekerj be egy patront víz nélkül, és egy csővel óvatosan engedd a hordóba). Több patronnyit is lehet. Nézz utána. A szén-dioxidos fedés megakadályozza a káros oxidációt.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. okt. 14. 21:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!