Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi történik, ha a bor darabban...

Mi történik, ha a bor darabban lesz?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, így nevezik, ha a hordó nem lesz tele. Azt olvastam, hogy ecetesedhet is... Míg forrni fog a bor/must/, addig lehet így, vagy az sem maradhat(na)? A hordó hány %-a lehet "üres"? A bort később áttölteném üvegekbe... viszont hordónk nincs kisebb.

Valamint mások miért szoktak vizet is hozzá tenni? Azt állítják, azért, hogy több legyen a hordóban. De akkor ez romlást okoz, és akkor ugyanott vannak vele, mint én a nem teli hordómmal? Bocsi, de kezdő vagyok.



2014. okt. 14. 20:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!


Ilyenkor széndioxiddal kell lefedni (egy szódásszifonba tekerj be egy patront víz nélkül, és egy csővel óvatosan engedd a hordóba). Több patronnyit is lehet. Nézz utána. A szén-dioxidos fedés megakadályozza a káros oxidációt.

2014. okt. 14. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. okt. 14. 21:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!