Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a véleményetek a következő...

Mi a véleményetek a következő piákról?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek, tapasztalatotok, és hogy mivel szoktátok keverni esetleg

Whiskey, Vodka,Tequila, Pálinka, Sör, Bor, Gin, Rum

2014. aug. 28. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:
whiskeyt colával keverem, de nem szeretem. vodkát fantával vagy sprite-tal, sokszor isszuk. tequilát húzóra, néha becsúszik. Pálinkát húzóra és utálom. sört is sokszor iszok, szeretem. bor az olyan elmegy pia, ha spórolni akarok, de nem szeretem azt sem. gint régen ittam tonikkal, szeretem, de mostanában már nem iszok. rumot nem szoktam inni.
2014. aug. 28. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:

Nincs véleményem pl. a "whiskey"-ről, ez elég széles kör. Mondjuk én whisky-t szoktam inni, vagyis skótot, de abból már borzalmastól instant kedvencig többféle volt.

Keverni nem szoktam az italokat, mert túl jókat iszom ahhoz. A vodka kivétel, az sokmindenhez megy, mivel nem túl karakteres, de én attól még magában iszom. A párom egy időben fekete abszinttal keverte, annak volt egy alkoholtartalma...

Max. a barnasört keverem, vajjal és mézzel, megmelegítve, szerintem jó :P

2014. aug. 28. 22:09
 3/9 anonim ***** válasza:

Whisky állapotfüggő. Néha itatja magát, néha sz@ron leszek tőle. Gyömbérrel vagy kólával keverjük.

Vodka. Istenem... Mostanában FÉNYként, máskor kólával, fantával, ha lányok isszák többségben, valami rostossal.

Tequila: amikor eltervezzük hogy azt iszunk, mindig az lesz a vége, hogy inkább valami minőségi whiskyt vagy vodkát veszünk helyette, így meg nem ittam.

Pálinkát ritkán iszunk, főleg ha valami arc megkínál valami házival. Ott néha isteni dolgok szoktak lenni. De mondom, nagyon ritkán. Keverni soha. Nincs is előttem mivel. Talán picit vizezni lehetne, nem tudom.

Sör az abszolút kedvenc. En inkább sörös vagyok mint töményes/boros. Abszolút kedvenc nincs, sznob nem vagyok, legtöbbször arany ászok.

A bort nem szeretem, igaz lafiestánál nem igen szoktam jobbat inni. Keverni ha veszünk, max fröccsöt csinálunk belőle. Nyáron nagyon megy.

Gint még nem ittam.

Rumot szinten.

2014. aug. 28. 22:22
 4/9 anonim ***** válasza:

A bor, a sör, a cognac, a Whiskey, a pálinka, a rum, az ital, megérdemelnek egy kis tisztletet. A többi az pia, azzal lehet pancsolni.

Ez a véleményem. A borok, cognac-ok, whiskey-k, pálinkák, tulajdonomban az értékessebbekböl valók, nincs mit keverni rajtuk. Egy kivétel az erössebb Whiskey kap néhány csepp vizet. "NEM JEGET"!

2014. aug. 28. 22:24
 5/9 Phoney ***** válasza:
Eddig kivétel nélkül minden italfajtáról az a véleményem (és a tapasztalatom is), hogy egyaránt lehet belőle nagyon jót és nagyon ótvart is csinálni. Keverni ezek közül általában csak a vodkát és az ezer Ft alatti bort szoktam, esetleg ginből keverek koktélt.
2014. aug. 28. 22:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Én nem iszom töményeket, egyszerűen nem szeretem őket. Egyedül a tequila az, amit néhanapján megiszom (évente 2-szer), de azt is csak akkor, ha már előtte ittam valamit és legalább spicces vagyok.

A sör ízét nem szeretem.

Így igazából marad a bor, amit nagyon szeretek, fröccsként, macifröccsként, tisztán. A boroskólát nem szeretem.

2014. aug. 29. 10:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Whiskey: A bourbon-t favorizálom, azoknak a legjobb az ár/érték arányuk. Sokuk magukban, hűtés vagy fagyasztás nélkül is remekül csúszik, gyömbérrel nagyon finomak, persze nem keverve, hanem egymás mellett.

Vodka: Szinte csak bekeverni vesszük őket, arra tökéletesen jók, a magában élvezhető vodkákért már egy felsőközépkategóriás whiskey is kapható. A magyar vodkafogyasztó közösség vagy az alig közepes Kalinka-Royal duót issza, vagy az áruházláncok saját márkás borzalmait.

Tequila: Amiket én eddig ittam, azokról kiderült, hogy nem is tequilák, hanem csak annak csúfolt valamik, mivel nem tudom igazihoz viszonyítani őket. Magukban borzalmasak, koktélokba egy erős "najó legyen" kíséretében elmennek. Aki meg kitalálta a só-lime meg fahéj-narancs hülyeséget remélem egy agavé keresztülszúrta a szívét

Pálinka: Ahhoz képest, hogy nemzeti italunk, elég necces a beszerzése. A boltiak pofátlanul drágák, és/vagy aromázottak, a háziaknak meg bizonytalan az eredete. A tuti tipp keresni egy tapasztalt házi főzőt, aztán tőle venni, vagy cserélni valamire, bennük nem ég annyira a piaci versenyszellem, a vajszívűbbek 2000-2500 ft/liter árért dobálják. A személyles részről annyit, hogy a kedvencem a körte és a sárgabarack.

Sör: Ilyen téren nem vagyok válogatós, ami van azt iszom. ha van lehetőségem, akkor cseh vagy német söröket iszok, szintén csak az ár/érték arány végett. Tipp: a citromos sör jó másnaposságűző, tessék alkalmazni!

Bor: Hülye vagyok a borokhoz, a tudásom kb ott kimerül, hogy szőlőből van és van piros meg sárgás-fehér, meg ezeknek a keveréke, ja meg annyi, hogy a műanyagpalackosok rosszak.-

Gin, Rum: Számomra mindkettő koktélalapanyag, magukban nem szeretem őket, azaz szeretném, csak nincs kedvem leperkálni 4000 forintot egy olyanért, ami magába is jó. A rumról még annyit, hogy a németek jó szokása megvásárolni a dél-amerikai rumokat, amiket felvernek tiszta szesszel meg aromákkal, aztán elárasztják vele a kelet-európai piacot, szóval azokkal érdemes vigyázni.

2014. aug. 29. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:

# 7 - érdekes, hogy a pálinkánál elövigyázatos vagy a Whisky pedig nem számit. Igaz, hogy a kukorica Whisky olcsobb mint az alapvetö maláta, de azok közt is van egy néháhny blended Scotch amelynek hozáférhetö ára van. Nem fontos a single malt, egy egyszerü blended malt is érdemessebb mint egy bourbon.

Erzsinéni a Chivas Regal-t korgyolgatja. Az is blended, de Scotch.

2014. aug. 29. 23:05
 9/9 anonim válasza:

Whiskey: kólával nagyon szeretem, itatja magát, kissé alattomos.

Vodka: narancslével, ugyenez.

Tequila: húzóra, de ritkán, nem finom (szerintem).

Pálinka: ugyanez.

Sör: bulikon, koncerteken mindig iszom és főleg nyáron jólesik.

Bor: nem vagyok oda érte. Tisztán csak a rosét szeretem, de a fröccs és a borkóla elmegy.

Gin: egyszer ittam, különleges, de nekem nem ízlik.

Rum: tisztán, kólával, Malibu rumot ananász/almalével imádom. Ez is itatja magát.

2016. jún. 15. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!