A Ballantine's Finest whiskeyért jó ár 3000 forint?
Köszi. Vendégségekben fogyasztottam már amerikai whiskyket (közben megnéztem, a Ballentine's-t is "e" nélkül kell írni).
Első sorban Jack Daniels-szel és Johnnie Walkerekkel van tapasztalatom, amik eléggé ízlettek nekem. Mit gondolsz, ha azok tetszettek akkor a Ballentine's is jó lehet. Egy munkatársamat is megkérdeztem a Ballantine's-ról és számára abszolút olyan ital, amiből el lehet szopogatni esténként egy-két felest.
Tervezem hogy évek távlatában mindenképpen megkóstolok minden "híres, arra érdemes" whisk(e)y-t, mert eddigi életemben alig ittam töményeket, viszont most belefér néha egy-egy pohárka és úgy nézem eddig a whisky a kedvenc töményem.
Én eleinte nagyon szerettem a Ballantine's-t és a Johhnie Walkert, de miután megkóstoltam egy ismerősömnél egy igazi, jó minőségű whiskyt, utána már nem voltam képes meginni ezeket.
A kedvencem a 16 éves Lagavulin, elég húzós, 18 ezer körül van egy üveg. Az ára miatt egy évben max 2-3 üveggel veszek belőle.
De amúgy nyugodtan vedd meg a Ballantine's-t és próbáld ki :)
A Jack és a Johnnie szeretete sajnos egyáltalán nem garantálja, hogy ízleni fog a Ballantine's is, de akciósan 3-4 közt lehet beszerezni a Johnnie szintjén lévő más blendeket is, pl. Grants's, Teacher's, Lauder's, Old Smuggler, Label 5, ezek aránylag könnyű, jól iható márkák. A Ballantine's sem kimondottan rossz, de én pl. csak több évnyi whiskyzés után tudtam valamennyire azt is élvezni.
Itt sok olcsó whiskyről találsz értékelést magyarul, kettőt már ismersz közülük, azokhoz tudsz viszonyítani: [link]
A whisky/whiskey betűzésből nem kell nagy gondot csinálnod, ez egy mesterségesen gerjesztett, nem általánosan elfogadott „különbség”, nagyon következetlen rendszer. A spanyol rumot se betűzzük ronnak, és a lengyel vodkát se wódkának attól, hogy ott úgy írják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!