Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Ballantine's Finest whiskeyé...

A Ballantine's Finest whiskeyért jó ár 3000 forint?

Figyelt kérdés
Természetesen egy 0,7-es üvegre gondolok. Annyi most az egyik üzletláncban és már egy ideje szeretnék valami minőségi whiskeyt venni, amit itthon elszopogathatnánk egy-két hét alatt.
2014. aug. 25. 14:15
 1/5 Phoney ***** válasza:
Ha nem ismered, akkor nem a legbiztosabb kezdés, mert elég erős, lidokainra emlékeztető utóíze van, ami miatt sokan nem élvezik tisztán vagy jéggel, legalábbis józanon nem. Ennyi pénzért viszont elég nehezen találsz könnyebben iható whiskyt, szóval ilyen szempontból megéri.
2014. aug. 25. 14:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi. Vendégségekben fogyasztottam már amerikai whiskyket (közben megnéztem, a Ballentine's-t is "e" nélkül kell írni).

Első sorban Jack Daniels-szel és Johnnie Walkerekkel van tapasztalatom, amik eléggé ízlettek nekem. Mit gondolsz, ha azok tetszettek akkor a Ballentine's is jó lehet. Egy munkatársamat is megkérdeztem a Ballantine's-ról és számára abszolút olyan ital, amiből el lehet szopogatni esténként egy-két felest.

Tervezem hogy évek távlatában mindenképpen megkóstolok minden "híres, arra érdemes" whisk(e)y-t, mert eddigi életemben alig ittam töményeket, viszont most belefér néha egy-egy pohárka és úgy nézem eddig a whisky a kedvenc töményem.

2014. aug. 25. 14:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Én eleinte nagyon szerettem a Ballantine's-t és a Johhnie Walkert, de miután megkóstoltam egy ismerősömnél egy igazi, jó minőségű whiskyt, utána már nem voltam képes meginni ezeket.

A kedvencem a 16 éves Lagavulin, elég húzós, 18 ezer körül van egy üveg. Az ára miatt egy évben max 2-3 üveggel veszek belőle.

De amúgy nyugodtan vedd meg a Ballantine's-t és próbáld ki :)

2014. aug. 25. 16:01
 4/5 Phoney ***** válasza:

A Jack és a Johnnie szeretete sajnos egyáltalán nem garantálja, hogy ízleni fog a Ballantine's is, de akciósan 3-4 közt lehet beszerezni a Johnnie szintjén lévő más blendeket is, pl. Grants's, Teacher's, Lauder's, Old Smuggler, Label 5, ezek aránylag könnyű, jól iható márkák. A Ballantine's sem kimondottan rossz, de én pl. csak több évnyi whiskyzés után tudtam valamennyire azt is élvezni.

Itt sok olcsó whiskyről találsz értékelést magyarul, kettőt már ismersz közülük, azokhoz tudsz viszonyítani: [link]

A whisky/whiskey betűzésből nem kell nagy gondot csinálnod, ez egy mesterségesen gerjesztett, nem általánosan elfogadott „különbség”, nagyon következetlen rendszer. A spanyol rumot se betűzzük ronnak, és a lengyel vodkát se wódkának attól, hogy ott úgy írják :)

2014. aug. 25. 16:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Western Gold 0,7 - a Lidl bourbon "különlegessége", lényegében olyan, mint a sima Jim Beam, csak egy ezressel olcsóbb, legutóbb 2590 pénzért árulték, szerintem azóta nem nagyon változott. Kifejezetten átlagos, de cserébe nem is kér sokat magáért.
2014. aug. 26. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!