Miért nincsenek világviszonylatban pálinkás koktélok?
sok könyvem van koktél recepttel, világhíres könyvek és minden féle alapú koktél van benne,
gin vodka whiky kávélikőr menta likőr szaké konyak,
pálinka egyikbe sincs.
nem jók koktélnak, vagy az amerikaiak nem ismerik a pálinkát?
A magyar pálinka mint olyan nem kimondottan híres a világban, de maga a tiszta gyümölcspárlat az amerikaiaknak sem teljesen ismeretlen. Amit ott a tájékozottabbak ismernek, az leginkább a Kirschwasser (német cseresznyepárlat), slivovitz (szilvapárlat), esetleg a francia gyümölcspárlatok (eau-de-vie de [gyümölcs neve]), és persze az amerikai applejack (almapárlat), sőt, gyakran az előbbieket is főzik saját maguk. Kirschwasserrel pl. több koktél is készül, itt van rögtön 6:
Ha nem „pálinkaként” keresed, akkor valszeg a könyveidben is lesznek gyümölcspárlatos koktélok. (Tudom, a pálinkamarketing évek óta nyomja, hogy „a külföldi gyümölcspárlat nem olyan”, de igen kevés a különbség, sőt, a külföldi íze gyakran „pálinkább” egyes magyar pálinkáknál...)
Az alkoholos koktélokba inkább kevésbé karakteres töményeket tesznek.
A pálinkát/gyümölcspárlatokat magában javasolt inni.
Van magyar koktél pálinkával.
Puszta koktél (száraz)
3 cl Tokaji száraz szamorodni
3cl Kecskeméti barackpálinka
2cl Mecseki itóka
(nem tudom lehet-e még mecsekit kapni, de régen helyettesítettük hubertussal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!