Miért nincsenek magyar koktélok? Nálunk tojtak a bár hagyománra? Nálunk csak a palesz volt a menő?
Can 1 koktélos könyvem, és vennw van sok Koktél recept és nincs benne magyar. Angol, francia, olasz, spanyol, ausztrál, új Zéland, Dél amerikai, de magyar az semmmi!
NNálunk nem volt bár kultúra?
Itt csak a paleszt vedelték sörrel?
A koktélkultúra nem gyökeresedett meg igazán annak idején, de ez nem minősíti a korabeli magyar alkoholkultúrát a sör-pálesz szintjére (kicsit szomorú is, hogy koktél nélkül csak ennyit tudsz elképzelni). Akkoriban (a munkásforradalmak előtt) még az olyan rövidek számítottak minőséginek, amik ma 7-8e Ft-nál kezdődnek (az ennél rosszabbaknak gyakran márkaneve sem volt.) Aki nem bírta a töményet vagy a likőrt, az meg jobbára borozott. A koktélkultúrának nem éppen a borban erős országok voltak a melegágyai...
Európa jó részén se éppen voltak oda a koktélokért (mint ahogy kábé sehol, ahol sok bor volt). Az, hogy a könyv írója valahogy kisajtolt 1-2 francia receptet is, még nem jelenti azt, hogy ott volt bárkultúra, itt meg nem. A franciáknál egyáltalán nem volt gyakori a koktélozás, és tudomásom szerint a jelenkori Párizs is egy olyan bártulajdonosnak köszönheti a koktélok divatját, aki még mindig fiatal... Ha itt sincs 50 év szocializmus, ahol minden „tipikus nyugati” dolgot üldöztek (meg az általános alkoholkultúra se éppen járt a topon...), akkor valszeg fennmaradt volna 1-2 magyar koktél. Világháború előtti magyar kiadásokban valószínűleg találsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!