Hogy kell gyűjteni az epret cefrézéshez, hogy egy időben forrjon ki az egész?
Az a baj, hogy nem egy időben érik, néhány hétig eltart, míg szedjük. Van ami még teljesen zöld a fákon, van ami már a múltkor lepotyogott! Kifőzetéshez pedig el kell érni bizonyos mennyiséget, amúgy se megoldható, hogy hordónként visszük.
Mivel késleltethető a már hordóban lévők forrása, ha nincsen hűtőházam?
A gyűjtést hogy csináljam például? A már összegyűjtöttet kevergessem, vagy csak hagyjam állni?
Többhordót kezdjek meg és mindig mindegyikbe borítsak frissen szedettet, vagy csak akkor kezdjek újba gyűjteni, ha már egy hordó betelt?





vegyél kisebb hordókat, és ahogy érik úgy töltsed meg azokat , kb 20 fokos helységben érleljed ne tűző napon. Nekem tavaly a körte ugyan így volt lassan telítődött a 120 literes forrt
fokozatosan és úgy is adtam hozzá a körtét ahogy érett és kevergettem végül kiváló pálinka lett így is belőle. nem kell aggódni ahogy érik gyűjteni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!