Áfonya ágyon érlelt pálinka?
Voltam már többször kint Romániába és mindig hozok haza pár liter ilyen pálinkát, de most arra gondoltam hogy jó lenne ithon is elkészíteni. Kérdezgettem árusokat és azt mondták hogy az ottanit se áfonyából főzik, hanem szilvából és áfonya ágyon érlelik. Pontos információt egyik árus sem mondott, hogy hogyan is készül és mi kell bele.
Ha csinálok majd én jófajta szilvapálinkához fogok áfonyát adni, egy részét összetörve(hogy megszinezze) másik részét egészben. Gondolom kelleni fog még hozzá cukor vagy méz ? Mert az ottani nagyon édes és desztilált vizzel olyan 35-40 fok közé hígítom.
Esetleg ha valaki tudna az elkészítéséről valamit, vagy jobb ötletei vannak az kérem ossza meg.
Én kifaggattam az egyik árus. Azt mondta, hogy ők nem szilvapálinkát használnak mert annak nagyon jellegzetes az íze, hanem vegyes gyümölcsöt. Abba teszik a szemes áfonyát, ami megszínezi szépen. Amit én vettem az nem volt megédesítve. A szeszfoka is jóval 50 fok alatt volt az alapnak, az árus szerint 42 fokos volt.
Azért az eredményre kíváncsi lennék:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!