Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mivel lehet kimutatni az...

NTibi kérdése:

Mivel lehet kimutatni az aromázott, csalva készített pálinka aromáját?

Figyelt kérdés

#pancsolt pálinka
2014. jún. 4. 20:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Úgy tudom aromákat nem igazán lehet kimutatni analitikailag, csak kóstolásból lehet rá következtetni. Csalva készítés alatt sok mindent lehet érteni. Cukorcefrét például izotópos vizsgálatokkal ki lehet mutatni.
2014. jún. 4. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:

Az aromát egyszerűen kimutatni nem lehet, mivel ezek természetazonos aromák, vagyis olyan anyagok, amik az igazi pálinkában is jelen vannak. Megfelelő laborban bemérve legfeljebb a túlzott arányuk lenne árulkodó, illetve az, ha maga a szesz nem gyümölcsből (vagy eltérő gyümölcsből) van.


Ha ízleléssel akarnád eldönteni, akkor az egyaránt múlik a tapasztalaton, és azon, hogy mennyire hihetően használták az aromát. Ha pl. egy igazi pálinkát dobtak fel nagyon kicsi aromával, akkor egyes gyümölcsök esetén nem lehet észrevenni. Ha egyéb alkoholt ízesítettek, akkor gyakran feltűnő, de ha a szesz állaga pálinkaszerű és az aroma jó minőségű, akkor egyes gyümölcsöknél (pl. málna) megint csak nem könnyű feladvány.

2014. jún. 5. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!