Mi kell ahhoz hogy saját likőrmárkát alapítsak?
Ez csak álmodozás, de ha lenne rá lehetőségem, belefognék, mert van egy likőr amit tudtommal egy cég se gyárt, mindenki házilag csinálja, ebből pedig világmárka lehetne.
Hogyan fogjak neki? Kitől kérdezzek? Milyen engedélyek kellenek, mennyibe kerül megépíteni hozzá egy üzemet? Vagy az is jó ha kezdetben csak otthon főzöm?
Jó ez így nagyon ovis kis képzelgés, de hátha tudtok valamit, hátha egyszer konkrét cél lesz belőle.
A NAV ügyfélszolgálatán megmondják, mibe kerülnek az engedélyek. Az adóraktári engedély (alkoholtermékre) kis üzemnek asszem 3 millió Ft kaucióval jár. Meg persze vállalkozást kell hozzá indítani.
Az „üzem” költsége a leírásod alapján kezdetben nem rettenetes, kell egy megfelelő méretű helyiség, ahol tárolhatod a felhasznált alkoholt, elkészítheted és palackozhatod a likőrt. Ha házi recept, akkor értelemszerűen nem kell bonyolult berendezés sem, amíg kézzel is el tudod készíteni a szükséges mennyiséget. Kivétel, ha olyan likőr, hogy tároláskor hajlamos szétválni az összetevőire (tejszín, tojás, csoki, stb.). Akkor szükséges valamilyen emulziós technológia.
És persze számolj azzal, hogy egy likőrt (főleg bizonyos fajta likőröket) sokkal könnyebb megcsinálni, mint eladni. Sikeres márka sajnos egyáltalán nem attól lesz egy italból, hogy nagyszerű (bár nem hátrány, ha senki ízlését nem sérti), hanem attól, hogy rengeteget ölnek a marketingjébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!