Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi whisky látszik meg...

Mennyi whisky látszik meg valakin?

Figyelt kérdés
Olyan valakin, aki szinte még semmit nem ivott életében, mennyi látszik még? Mennyitől rúg be? Vagy ez nem teljesen függ ettől? Lehet olyan, hogy bár még nem nagyon ivott, bírja?

2014. máj. 18. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen változó. Van, akin már egy kétcentes meglátszik, van, aki pedig 4 felest is megiszik, úgy, hogy csak vidámabb lesz tőle. Nem függ attól, hogy van-e gyakorlatod az ivásban, hanem a szervezetedtől/testsúlyodtól függ.
2014. máj. 18. 21:04
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Én évente ha két citromos sört ha megiszok, de idén volt egy eset amikor "kénytelen" voltam meginni 2 ujjnyi whiskyt. azon kívül hogy kb 10 percel utána már forgott a világ velem, nagyon hányingerem volt, kb 3 óra mulva voltam jobban. soha többet ez biztos....
2014. máj. 18. 21:21
 3/8 anonim ***** válasza:
46%
Rajtam még egy korty is. Úgy hogy ha jót akarsz, akkor inkább vissza utasítod. A berugáshoz egyetlen pohár elég annak aki nem iszik, főleg egy több 10 éves Wisky-vel.
2014. máj. 18. 21:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Már 2cl után is lehet, hogy elkezd kóvályogni, de az is lehet, hogy semmi sem lesz. 2cl-nél nem valószínű a berúgás, kivéve, ha már ivott más alkoholt előtte, vagy még nem evett. Éhgyomorra ne igyál, ha nem szoktál hozzá, mert az kiüt. Egyél sósat, zsírosat, szivacsosat (sóskifli, zsíros kenyér, sóspálcika, ropi, mogyoró) ivás előtt, úgy többet ihatsz. De ne is edd tele magad, mert hányás lehet a vége. Berúgás nálam nincs, legközelebb 2 sör, 1 koktél, és 6 pohár bor után voltam hozzá :)

Másnál viszont előfordul, hogy 2-3 pohár után már félrebeszél.

Lehetséges, hoy aki nem ivott elég jól bírja az italt, de sok a befolyásoló tényező.

Vezetésnél már egy pohár sör után is romlik a reakcióidő.

Úgyhogy ne dönts, vezess és igyál egyszerre :)

2014. máj. 18. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Én se ittam jó ideig é az első alkalommal amikor úgy komolyabban, azt hiszer 3 sör és egy whiskynél áltam meg. Rosszul nem lettem csak kicsit forgott minden. Mondjuk én elég nagydarab ember vagyok.
2014. máj. 19. 09:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Rajtam már egy kicsi whisky is meglátszik. :D Nem részegedek le tőle, de vidámabb leszek, beszédesebb, stb. :D
2014. máj. 19. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát én kezdő ivóként kb. 3 éve egy sört is elég rendesen megéreztem, főleg ha éhgyomorra ittam. Most hogy 3 évig "edzettem magam" + hozzá az hogy közel 100 kiló vagyok, már annyira bírom, hogy ha megiszok 2-3 óra alatt 3 deci vodkát meg 2 liter sört akkor csak jó kedvem van. Eléggé hozzá tud szokni az ember. Whiskyt mondjuk nem túl gyakran iszom főleg nem nagyobb mennyiséget mert attól agresszív vagyok valamiért, a pálinkától szintén. Ha még soha nem ittál valószínűleg már egy feles, azaz 5cl whiskyt is eléggé rendesen meg fogsz érezni. Persze vannak kivételek. Van aki úgy születik, hogy kezdetektől bírja a piát, van aki pedig hiába iszik rendszeresen évek múltán is berúg 2 felestől, de általánosságban az jellemző az emberekre, hogy mikor elkezdik még nagyon rosszul bírják, viszont 1-2 év "edzés" után meg már akár 2-szer vagy 3-szor annyit kell igyanak ugyanazon hatás eléréséhez.
2014. máj. 19. 14:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nekem szerencsém volt/van:) Ittam kettőt, utána meg egy doboz sört, és mintha semmi nem történt volna:D
2014. máj. 28. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!