Miből készül a kannásbor?
A boltban hulladék szőlőből (ami sem minőségi bornak, sem bármi másra nem alkalmas) és megengedett mennyiségű „kiegészítő anyagból” (mustsűrítmény, cukor, borkősav).
Illegálisan kétféle „alapiskola” szerint készül hamis bor.
1. olcsón beszerzett finomszeszből. Ez általában legális denaturált szesz, amiből aztán többé-kevésbé eltávolítják a denaturánsokat.
2. Cukorcefréből, amit szalmával vagy műtrágyával (tablettával) tesznek erjeszthetővé. A cukor jóval drágább a denszesznél, de nem kell hozzá tisztítólabor. A 70-es évekig gabonacefrét használtak erre, ami szintén olcsóbb a cukornál, így lehet, hogy ma is előfordul.
Az ízesítésük a vásárlói igényeken és a pancsoló fantáziáján múlik. Gyakran igazi termelői borral keverik, mert úgy mérföldekkel hihetőbb íze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!