Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miből készül a kannásbor?...

Miből készül a kannásbor? (tablettásbor)

Figyelt kérdés
Rengeteg félével találkozok nap mint nap a boltokban, de vajon mindegyik ugyanúgy készül? Ha borok keverékei vannak ráírva akkor miért tablettásbor? Miért romlik meg? Sok kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Aki tud rá választ kérem írjon!
2009. jún. 27. 13:17
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
hát én nem tudom. ez tényleg ennyire tabu lenne vagy senki se tudja? elég furcsa hogy senki nem ír semmit. :S
2009. jún. 27. 21:11
 2/19 anonim válasza:
61%
Szerintem jobb nem tudni :D .
2009. júl. 1. 10:45
 3/19 anonim válasza:
80%
A tablettásbor mára már csak egy megnevezés maradt az olcsó pet palackos borokra. Nem lehetnek ilyen tablettás alapanyagúak. Általában az van a 400 ft os árkategóriában ami a minőségi bor után az edényzet aljában marad silányabb minőségű de még iható. És igen lehet találni jót is ebből:) (Koccintós bűnrossz, Tescos Vino Rosso talán a legjobb)
2009. júl. 1. 11:41
 4/19 anonim ***** válasza:
52%

Nem igaz, mert ami szőlőből (gyümölcsből) készült, az nem romlik meg! Erre meg rá van írva a szavatossági idő, ergo nem gyümölcsléből van!

Egész találékonyak az emberek, ha hamisításról van szó. Belerakják a műtrágyától kezdve a fagyálló folyadékig minden szar mérget. Ha csak nem akarod kinyírni az emésztőrendszered és az idegrendszered, tartózkodsz az efféléktől. Soha nem tudhatod, mi van benne. Azt pedig ugye te is tudod, hogy vizsgálat ilyen ügyekben már csak akkor indul, ha van jó pár áldozat. Ne te legyél az egyikük.

2009. júl. 1. 20:22
 5/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, de akkor felvetődik még egy-két kérdés:

miért árulnak ilyen termékeket? miért nem tiltják be, ha ennyire káros?

2009. júl. 2. 14:01
 6/19 anonim ***** válasza:
98%
Mert te is biztosan hallottál a mérgek "megengedett mértékéről". Törvény van rá, hogy milyen mérgekkel mekkora mennyiségben legális az emberölés. Azt persze nem teszik hozzá, hogy a mérgek fel tudnak halmozódni a szervekbe, és egyszer csak kipurcan a máj, a hasnyálmirigy, vagy éppen a vese. Úgy viszont elég szar az élet, hidd el, nekem a hasnyálmirigyem nyiffant ki ezektől a pancsolt sz@roktól, és negyedévente kórházban vagyok annak ellenére, hogy már felhagytam az itallal. De új hasnyálmirigyem nem nő...
2009. júl. 3. 04:23
 7/19 anonim ***** válasza:
51%

vegyszerekből van, és nagyon nem egészséges!

ugy tudom, h sokkal jobban üt mint egy rendes borból ugyanaz a mennyiség. és megis lehet tőle vakulni, meghalni.

egyik ismerősöm egy este alatt megivott belőle 3litert reggel vitték be a korházba, máskor amikor rendes bort fogyasztott 3litertől nemigazán volt baja

2009. júl. 3. 10:22
 8/19 anonim ***** válasza:
60%
07-01 20:22-es válaszolónak: a szavatossági idöt minden élemiszernél meg kell adni, ha megnézed, az ásványviznek, a sónak is meg van adva. Ez nem jelent semmit a minöségre nézve, csak bürokrácia.
2009. júl. 13. 21:23
 9/19 anonim ***** válasza:
85%
Na jó ez a beleraknak minden mérget, meg műtrágyát ez nagyon nagy hülyeség, ha ilyet valaki meglépne az már csak rácson át látná a naplementét. Remélhetőleg csak annyiról van szó, hogy a rosszul sikerült bort hozzák kicsit rendbe tablettával.
2009. szept. 26. 23:42
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
A préselés után maradt szilárd anyagot, lásd héj, szár, maradék kis gyümölcshús, lé, felengedik vízzel, és erjesztő tablettát adnak hozzá. Ezt szűrik le, és ehhez adnak pár mókás dolgot, amivel kicsit feljavítják.
2009. nov. 11. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!