Hogy készül a fény?
Az eljárást leírták én a szörpöt is belekeverem a szifonba.
OKOSSÁGOK AMIKET ÉRDEMES TUDNI:
1.A fényt nem csináljuk nagyon kommersz vodkából mert iszonyú íze lesz (ihatatlan) és a fejfájás amit utána tapasztalsz na az is inkvizíciós eljárásokat idéz.
2. a szifonba mindeg kevesebb vodkát/keveréket/vizet/bármi szódásítandót teszünk mint a névleges térfogata, az enyémhez van egy bukócső hogy ne lehessen tovább tölteni MERT:
mint tudjuk a gázok(levegő) összenyomhatóak míg a folyadékok nem. a szifonpatronban olyan 60 bar nyomás figyen. Ennyit a szifon szerkezete nem bír el tehát valahol szét fog menni ha felrobban az elég ártalmas. ha a víz felett van levegő benne akkor tud hova menni a gáz és nem veti szét. ha a patron 60 bar akkor mégegy patronnyi légtér bent már harmincra 2 patronnyi 20 ra csökkenti a nyomást.
3. két patront fentiek okán szintén nem teszünk be elvileg rá lehetne adni mert van benne szelep(ha üres szifont töltesz fel gázzal bele mehet 2 is a nagy tágulási tér miatt nem gázos) a patronnál de szerencsére ez csak egy darab gumi ezért feltöltött szifonnál ha leveszed a patront jó esetben megszökik a csatlakozáson az összes nyomás. Fény készülhet még pálinkából illetve öngyilkosabb hajlamúak abszint vagy stroh 80 rum felhasználásával is csinálhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!