Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miből készül a kannásbor?...

Miből készül a kannásbor? (tablettásbor)

Figyelt kérdés
Rengeteg félével találkozok nap mint nap a boltokban, de vajon mindegyik ugyanúgy készül? Ha borok keverékei vannak ráírva akkor miért tablettásbor? Miért romlik meg? Sok kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Aki tud rá választ kérem írjon!
2009. jún. 27. 13:17
1 2
 11/19 anonim válasza:
20%
tabletábó
2009. nov. 22. 15:51
 12/19 anonim válasza:
Akit ismerek most egy nő itt faluban, kórházba van mert ... tönkretette a tablettás bor.. 6 év alatt ... lehet elpatkol .41-2 évesen
2010. ápr. 20. 20:23
 13/19 anonim válasza:
100%
Minden szarból. A "jobb" fajtánál a borkészítés maradékát használják fel némi méreggel karöltve, a rosszabbat pedig szinte mindenből, szalmából, műtrágyából, hígítóból... Csak alkohol legyen benne... Ismertem két emberkét akik a következőkből csinálták: borkő, etil-alkohol, nitrát tartalmú műtrágya, szalma. Úgyhogy aki megissza hát egészségére... Van egy ismerősöm, 18éves, egész életében ezt itta, savlekötőt kell szednie 18 évesen. Van egy másik is, gajra baszta vele a veséjét és járhat vele kórházba. Aki ezt akarja annak ajánlom minden mennyiségben... Azon kívül butít erőteljesen, magam is ittam egy darabig aztán egyszer észrevettem hogy olyan dolgokon kell agyalnom amiket máskor a kisujjamból előhúztam és akkor megfogadtam hogy még egyszer nem. Mindenkit óva intek tőle. Aki netán még ennek hatására is iszik ilyet annak jusson eszébe a tipikus kocsmakép: áll egy 40 év körüli ember a pultnál (aki már 50nek néz ki és a fél életét elitta), remeg a keze, kéri a fröccsöt vagy ilyesmit, öntik neki a palackból és akkor egy darabig boldog, de ha elfogy a pénz eladja mindenét, jó eséllyel utcára kerül (vagy már ott van) és csúszik lefelé a lejtőn.
2010. aug. 20. 14:54
 14/19 anonim válasza:
Én szerintem ha van az embernek egy kis esze akkor nem veszi meg mert ha kitud érte adni 500ft-ot mert nálunk ennyi a koccintós akkor az tudna tovább is menni vagy 10 métert és megvenné háztól ugyanennyiért sőt ha sokat venne tuti adna rá kedvezményt is vagy legalább is tudnál belőle alkudni és az tuti hogy szőlőből van
2011. jan. 17. 16:44
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Miből készül? Kit érdekel csak inni lehessen ;D
2011. okt. 2. 13:39
 16/19 harmati imre válasza:
nem tudom hogyan csinálják itt dunaújvárosban egész jól bírják a hajléktalanok van olyann szép számmal aki 20-40 éve ezt a szart issza emberre egyik sem hasonlít évente 5-10 meghal de csak azzért mert télen megfagynak(józanul)
2012. dec. 9. 15:28
 17/19 anonim válasza:
91%
kannás bor Recept: Víz, cukor és a borgyártás során kimaradt szőlőhéj, s egyéb maradékok. A borgyártás során kimaradt feleslegessé vált dolgok arányában kell a vizet és a cukrot hozzáadni mindehhez megfelelő arányban. Mivel a maradékok inkább savanyúak már,mint édesek, emiatt jó íze az ebből készített bornak magában nem lenne, de a szőlőízt megadják a kannás borhoz, emiatt viszont elég sok cukor kell hozzájuk, s mivel ez már sűrű dolog, vízzel is fel kell hígítani, de nem rögtön, egy ideig ezt a szőlős maradékot víz felengedése nélkül kell együtt érlelni, hogy az édes és a boríz jobban előjöjjön, illetve az alkoholképződés is elinduljon. Mindezt ellenőrizni kell időközönként, s ha már megfelelőnek találtatott, fel lehet engedni vízzel. Esetleg tiszta alkoholt is lehet adni hozzá még, de ez a szőlőhéj fajtájától, emiatt minőségétől is függ, emiatt ennek tiszta receptje nincsen, sok függ attól, hogy melyik szőlőtípus maradéka az alap, s annak az adott évben mennyire volt jó termése
2013. nov. 17. 11:36
 18/19 anonim válasza:
100%
Az előző válaszadónak a 10 pont vagy 20000 liter bort csináltattam így!!!
2014. jan. 15. 19:14
 19/19 anonim válasza:
100%
az istenek itala :D
2014. febr. 22. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!