Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy tudom a bort tartósitani...

Hogy tudom a bort tartósitani kén nélkül?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam hogy egy piciny cukor talán segithet a palackban bár ettől kissé pezsgő szerűvé alakulhat de úgy is fröccs lesz belőle.Mert nekem azt mondták,hogy amig for addig nem tud megtörni és ha nem muszály kénnel nem szenyezném feleslegesen.Arról nem is beszélve miven ha eltúlzom a kénezést az katasztrófa.Tehát kén kizárva.Egyébként almabor.
2009. nov. 23. 18:27
 1/4 anonim ***** válasza:
ha lepárlod brandynek akkor élethosszig eláll
2009. nov. 23. 18:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Bakker 12 literből nem sok minden jönne ki max 2 liter de a brandi gyártás elég veszteséges ezért inkább hanyagolom.Azon felül alma brandiről még nem hallottam esetleg grappa lenne belőle.De nekem egyébként is brandi kell.
2009. nov. 24. 08:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Kicsit elírtam nekem egyébként sem brandy kell hanem bor.
2009. nov. 25. 08:03
 4/4 anonim válasza:
nem szennyezed a kennel, ha megfeleloen adagolod, kovesd az utasitast es az jo lesz ugy, a ken nem mereg, minden borban van, es a minoseget ne mrontja, ha pontosan kimerted. A cukros dolgot nehogy megcsinald, mer taelcsesz ed a borodat, garantaltan. Lesz egy edes lottyod. Na latod aval szennezned, mert ha iszod az ilyen kotyvalekot, masnap robban a fejed. a ken ne mmereg. Nem tom az emberek mert nem ertik meg
2009. nov. 26. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!