50kg magozott barackot tettem el cukor nélkül. Forrásban savanykás, csípős illata van, ízre nincs baj vele. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Adjak hozzá valamennyi cukrot esetleg? Nem nagyon szeretnék, direkt cukor nélkül akartam főzetni.2011. aug. 2. 09:23
1/5 Phoney válasza:
Akkor kell cukrozni, ha kiforrás után nem viszed el kifőzetni, de még akkor is vannak más megoldások a cukor helyett. A forrás közbeni állagon nem javít a cukor.
2/5 A kérdező kommentje:
És mit tegyek most vele? Vagy egyáltalán mit mutat ez a csípős, savanyú szag?
2011. aug. 2. 09:55
3/5 doboszoli válasza:
Valószínűleg beindult az ecetesedés.
Erre van az élesztős oltás, hogy az erjedés pár nap alatt végbemenjen. Ez már késő.
Gyanítom, hogy ettől nem rúgtok be.
A kajszi "szűzen" amúgy sem ad sokat, ha még ecetté is alakul némi alkohol, akkor meg nem éri meg a kínlódást.
Különösen hozzáadott cukor nélkül fontos az élesztő, de a pektinbontó enzim is jó irányba viszi a dolgot.
4/5 A kérdező kommentje:
Hát bizony ezt elszúrtam akkor. Egy kis napfénnyel egyszerűbb az élet. Kár a barackért! Köszönöm a segítséget!
Egyébként cukrot adhatnék még hozzá, vagy már ahhoz is késő?
2011. aug. 2. 19:43
5/5 doboszoli válasza:
Próbálkozhatsz, de én nem erőltetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!