Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkafőzésnél elég csak az...

Pálinkafőzésnél elég csak az előpárlatot levenni hogy ne legyen mérgező? Vagy meg kell másnak is felelni?

Figyelt kérdés

2013. nov. 25. 22:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Először a rézelejét (kb.0.3-0.5%), aztán az előpárlatot (0.5-1.5%) és a végén az utópárlatot. Ez utóbbit kóstolgatás útján lehet eldönteni, hogy mikortól kell átálni.
2013. nov. 26. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 gabrincs ***** válasza:
A kérdésedre válaszolva ahoz hogy ne legyen mérgező elég a rézelejét, és az előpárlatot leválasztani. Az utó párlat(savanyúlé) Nem igazán tartalmaz káros anyagokat a szervezetre. inkább a pálinka minőségére hat kedvezőtlenül.
2013. nov. 26. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 gabrincs ***** válasza:

Az utópárlat leválasztásához nem annyira jó ötlet a kóstolgatás, főleg ha több főzés vár ránk egymás után. Ha végig kóstolgatunk 4 5 főzést, hogy mikor jön a vége igen csak csúnyán be fogunk karmolni. :-)

Ehelyett javaslom vásárolni egy pálinkafokolót, és 25% alá nem engedni a párlatot. Ha jó a cefre és ez alá nem megyünk kiváló ital készíthető.


Üdv!

2013. nov. 26. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én 20 fokig főztem le mindig az annyira még nem gáz,viszont most csak a finomításnál nem tudom hogy mikor hagyjam abba.Meg az utópárlattal érdemes e valamit kezdeni mert az ugye fazék ízű és az ízek a finomítás során felerősödnek ha minden igaz.Nem tagadom Én most addig finomítottam amíg megtudtam gyújtani a kifolyó szeszt.Ti meddig szoktátok finomítani?Mármint hány fokig érdemes?
2013. nov. 27. 16:30
 5/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Azért írtam a kóstolgatást (vízzel kihígítva, nem lenyelve) mert minden alszesznek más-más tulajdonságai vannak. Van amikor 50-55 foknál már érzem a mellékízt és van hogy 35-40 fokig is le tudom engedni (átfolyós fokolót használok). Átlagosan 50 fok körül szoktam átállni utópárlatra és 25-30 fokig engedem le. Az utópárlatot kihígítom vízzel és újra lefőzöm. Ekkor ismét elveszem az előpárlatot ha kell (kóstolgatva) és 60 foknál már megállok. Ha többféle utópárlatom van, akkor együtt főzöm le, így jóféle vegyes lesz a végeredmény :)
2013. nov. 27. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

És az utópárlatban a fazék íz nem erősödik meg?

Amúgy nagyon köszönöm a válaszaitokat!hasznosak és így Én is tudok majd a tökéletes pálinkát csinálni(idővel) :)

2013. nov. 28. 18:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Én szoktam érezni rajta egy kis mellékízt, de a haverok esküsznek rá, hogy semmi baja :)
2013. nov. 28. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Lehet túl kritikusak vagyunk magunkkal szemben... :)
2013. dec. 1. 19:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Most kóstoltam meg a 2 hónapja lefőzött Berzencei almámat! Teljesen cukormentes és brutális illata meg aromája van! :) Még 1 hónap és tökéletes lesz, némi levegőztetéssel.
2013. dec. 1. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Az biztos jó lesz :) Nekem még van egy csomó lefőzni valóm :) Csak ahhoz már kisebb főzőt akarok csinálni külön finomításhoz,mert 5lier kidesztilláláshoz elég egy kisebb fazék is meg talán takarékosabb mert gondolom a nagyobb fazékot több ideig tart kifűteni.
2013. dec. 3. 15:07
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!