Ezek a borok m;g ihatóak? Részletek lent
Találtam itthon Egri bikavért 1999-ből, 2000-ből, 2002-ből, és Martinovszky Villányi Cabernet Savignon-t 2000-ből.Ezek még ihatóak? Érdemes felbontani őket? Ínyenceknek, vagy ez már csak a futottak még kategória? Vagy már inkább unicumok, ihatatlanok, de bontatlanul érnek még valamit és ezért csak nézegetni szabad őket?
Még egy dolog: sajnos nem pincében voltak, hanem egy hűvös szobában.
Valószínűleg ihatóak (főleg, ha fektetve voltak a hűvös szobában), de már nem feltétlenül élvezhetőek. Ilyen régi „szobás borokat” saját fogyasztásra érdemes felbontani, aztán ha ízlik, akkor megiszod, ha nem, akkor kiöntöd, bekevered, vagy vermutot készítesz belőle, esetleg hűtőbe teszed és rövid időn belül elhasználod főzéshez.
Önálló eszmei (muzeális) értékük ilyen rövid idővel még nincsen, ahhoz sok idő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!