Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hol kaphatok 96%-os alkoholt?...

Hol kaphatok 96%-os alkoholt? Házi baileys-be kéne. És jó baileys recepteket is várok:D

Figyelt kérdés
2009. nov. 8. 18:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A kérdező nem is abból a szándékból szeretné beszerezni, hogy hipp-hopp megigya azt!!! Figyeljetek kicsit jobban! Nyilvánvaló, hogy házi itóka készítéséhez kell neki. Javaslom folyamodj némi protekcióhoz, nekem pl. nyugdíjas orvos nagyapám bármikor kap a gyógyszertárban akár több liternyit is. Ja az édesanyám is, ő gyógyszerész....:)
2009. nov. 9. 12:25
 12/21 anonim ***** válasza:

Pár hónapja én is vettem a gyógyszertárban. Adott a hölgy, de megjegyezte, hogy nem adhatna.

Baileys készítése.

7 dl tejszin

15 dkg átszitált porcukor

1 zacskó mogyorós cappucino por /100g/

1 vaníliás cukor

1 tubusos sürített tej

1,5 dl rum

1,5 dl konyak

2 dl tejszint megmelegítek, nem túl forróra. Erre azért van szükség,jobban oldódjanak benne a hozzávalók. Majd szép sorban,kevergetés mellett hozzáadjuk az összetevőket,ebben a sorrendben: cappucino, vaníliás cukor, porcukor, a maradék tejszín, sürített tej és végül az alkohol. Ezután le is zárhatjuk a tűzhelyet.

Üvegbe töltjük, kissé megrázzuk,és mehet a hűtőbe, vagy jó hideg helyre! Ez az adag kb. 1,3 liter lesz.

2009. nov. 11. 14:12
 13/21 anonim ***** válasza:
Ennyi érdekes embert még hogy méreg kóstóltam már 90%-ost de még élek legalábbis azt hiszem.Használhatsz nyugodtan vodkát is csak a szeszfokban van külömbség a vodka sem tartalmaz mást mint vizet és alkoholt ézért is készitik aztán mindenből ami meg tud erjedni gabona krumlpi cukorrépa tök vagy ami épp akad nekik.Utána faszénnel kiszűrik belőle az aromát és csak az alkohol és a viz marad vissza.Utána pedig higitják izesitik igy lesz az olcsó pálesz amit nem hivhatunk pálinkának hivatalosan.
2009. nov. 12. 12:26
 14/21 anonim ***** válasza:
a Bailey`s nem mas mint whisky likor, nem ertem hogy akkor miert nem jo hozza par deci minosegi whiskey
2009. nov. 14. 01:03
 15/21 anonim válasza:
Pl 70%-osat simán adnak, az is jó. De amúgy szerintem is whiskey kell bele....
2009. nov. 15. 10:55
 16/21 anonim válasza:
6-7száz forintos viszkivel csináld. Az eredeti is abból készül.
2009. nov. 16. 09:39
 17/21 anonim ***** válasza:
Mire készülsz?
2010. jan. 31. 18:04
 18/21 Phoney ***** válasza:

Az eredeti bailey's alapja Bushmills whiskey, légyszíves azt vegyél 700 Ft-ból:D (Nincs ebben semmi hihetetlen, ha egyszer maga a béliz 3-4k forint.)

A finomszesz nem mérgező. Egyes országokban étteremben is isznak ilyet (itthon pedig lehet kapni 85%-os italt...akkor miről beszélünk?). Azért nem árulják itthon, mert akkor a magyar házilag csinálna mindent, ami a szeszgyáraknak nem jó, ők 3-4 ezret is szeretnének kapni egy üveg ízesített finomszeszért (unikum). A magyar szeszipar GYÁSZ. Pálinkán kívül nem is nagyon gyártanak itthon minőségi italt, de még a pálinkát is próbálják hamisítványokkal leégetni (fütyülős).

A házi bailey's-hez pedig a legjobb olcsó alap az Old Man's whiskyutánzat (gabonaszeszből van), kb 1800 Ft, ennél csak a kommersz olcsóbb (ami viszot csak hányni jó).

2011. máj. 4. 22:09
 19/21 anonim válasza:

radovicsbarna@freemail.hu

3000/l áron tudok szerezni neked. 96%os alkohol vízzel való keverése után kisebb százalékú alkohol nyerhető és úgy már fogyasztható;)

2012. jún. 17. 17:47
 20/21 Ladányi válasza:
2013. márc. 19. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!