Miből tudnék otthon pálinkafőzőt összerakni és mennyibe kerülne?
Mi van? Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor ne is próbálkozz, mert felrobbantod magadat meg a fél lakást.
A pálinkafőző sárgarézből készül (esetleg némi rozsdamentes acéllal azon a részeken, ahol nem érintkezik a cefrével) és a desztilláláshoz megfelelő formára kell alakítani. Nem lehet "hordókból" összetákolni egyet.
Az Intersparban egész nyáron árultak komplett szettet, a kicsi 17l-s volt azt hiszem 70e, a nagy (talán 45l) 150e.
Az első válaszoló lényegében igazat mond, de némi pontosítás:
-a főző nem sárga, hanem VÖRÖS rézből(Cuprum) készül, a sárgaréz réz és ón(vagy cink?) ötvözete.
-a réz ott ajánlott, ahol a pálinka gőzzel érintkezik , tehát a sisak, és a páracső.
Amúgy "sufni tunning" céljára alkalmas a saválló söröshordó, 15e körül beszerezhető, de komoly hegesztő munkát igényel az átalakítása, a sisak elkészítése, a tömítettség megoldása, a biztonsági része.(szelepek)
A hűtő, ennek csatlakoztatása a fazékhoz, a fűtés megoldása, a következő történet.. Szóval nem egyszerű eset.
Az Intersparos, Tescós készülékekért nem adnék egy fröccsöt sem, nem 70 ezret. Vékony, sérülékeny, bóvli.
Nézz szét a neten, gyártóknál, onnan válassz készüléket, nem biztos, hogy drágább, mint a házilag barkácsolt.
Ismerősöm most vett egy 72 literest, saválló, duplafalú, közte trafóolaj, szelepekkel, hűtővel, 160 ezerbe fájt.
Hy!
Én 5000ft-ból kihoztam egy 20 literes főzőt!
Nem tagadom elmentem vastelepre szereztem egy használt nagy rozsdamentes edényt fedővel meg egy kuktafedőt amiből kivettem a biztonságiszelepet.Vettem rézcsövet,ezt lehajtottam és meghegesztettem magamnak,azóta boldogan főzőcskézek! :) Amúgy lehet tök jó főzőket kapni használtan,olcsón is.A lényeg hogy ne alumíniumból legyen,ne legyen a rézcső kisátmérőjű(legalább 12cső)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!