Pálinka főzésnél otthon mire kell figyelni?
Hát ha tökéletesre főzöd akkor is ártalmas marad az alkohol.
Kotyvasztást hogyan képzeled? 100 liter cefre azért kell sztem hogy megérje egyáltalán belekezdeni, a lepárló sem olcsó, kicsiben nem igazán éri meg. Vagy választhatod azt hogy kifőzeted szakemberrel, de ők sem foglalkoznak nagyon kicsi mennyiséggel.
Szerintem csak úgy érdemes belekezdeni ha rendesen utánajársz a pálinka főzés lépéseinek, és figyelsz a részletekre, mert amúgy szörnyű lehet a végeredmény íze és erősen ráfizetős ilyen esetben.Az indexes pálinkás forumtopicban sok hasznos dolgot leírnak + vannak jó könyvek ilyen témában.
Ha mindent úgy csinálsz ahogy a tankönyvek írják a végén bolti minőségű pálinkát kapsz, valamivel olcsóbban, de elég sok utána járással + munkával jár a lepárlás.
A házi pálinkák fele kb hihetetlen szar minőség, mivel nem mossák meg a gyümölcsöket, kukacostól dobják a cefrébe, nem őrlik meg stb stb így keletkezhetnek érdekes anyagok a cefrében. Ha jól csinálod csak etil és minimális metil keletkezik a cefréből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!