Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lehet whiskyt főzni cukor...

Jampi15 kérdése:

Lehet whiskyt főzni cukor nélkül csak a malátázott kukorica és simakukoricadara meg élesztő?

Figyelt kérdés

2013. szept. 14. 20:33
 1/10 Phoney ***** válasza:

Bajosan, mert ehhez a kukoricamalátában nincs elég enzim. Éppen ezért a bourbon és corn whiskyben is árpamalátát szoktak használni a törtgabona elcukrosítására, esetleg suttyó esetben hozzáadott diasztázt.


Hozzáadott cukorral viszont semmilyen whisky nem készül, csak egyes házi utánzatok.

2013. szept. 14. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
értem ésha kevernék hozzá árpamalátát meg kukoricamalátát 3 kg kukoricadarához és 15 l vizet ráöntök meg élesztőt utasitások alapján kifőzöm és pálinkát csinálnák belőle ugy szerinted müködne lejönne a 15 liter erjesztett anyagból 3 liter cefre
2013. szept. 15. 09:42
 3/10 Phoney ***** válasza:

Ez nem úgy működik, mint a gyümölcscefre, hogy összekevered a dolgokat, és megerjed magának. Lefőzni sem egészen úgy kell, mint a pálinkát, mert akkor olyan vastag gabonaszaga lesz, hogy malomban érzed magad, ahányszor kinyitod az üveget.


Ha bővebben érdekel a téma, akkor ezen a linken keresd meg a 8. hozzászólást (A gabonapárlat készítésének menete)


[link]

2013. szept. 15. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
értem de a árpamalátából kinyert cukor elég ahoz hogy netegyek hozzá cukrot van egy receptem fazokba kel főzni a darált málét meg malátát stb és ottan nemirja hogy tegyek hozzá cukrot hanem az árpamalátából kinyer cukor elég hozzá szerintem sikerül én halottam olyat aki szilvából ugy főzöt pálinkát hogy nemtett hozzá cukrot természetesen nemadott anyi pálinkát mint cukorral
2013. szept. 15. 11:06
 5/10 Phoney ***** válasza:
Nem érted. Az árpamaláta NEM azért kell, mert cukrot ad, hanem egy olyan enzimet termel, ami a gabonák keményítőtartalmát cukorrá tudja alakítani. Minden maláta termel ilyen enzimet, de az árpa tud annyit, hogy 6-8× annyi mellétett törtgabona keményítőtartalma is cukorrá változzon (ez a sörfőzés lényege is, mert az enzim csak melegen működik).
2013. szept. 15. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat mentek a zöld kezek :)
2013. szept. 15. 17:45
 7/10 A kérdező kommentje:
2 kg kukoricada 20 deka árpamalátához 3 gr élesztő ha teszek kb 13 liter vizet mennyi szesz jöhet le belőle? ha szabadna kérdezenem
2013. szept. 16. 18:38
 8/10 A kérdező kommentje:
1 év elteltével mire megértettem és nagyonjó minőségü whiskyt sikerült készitenem 2 hónap tölgyes érlelésse most viszaolvassa jót röhögtem rajta milyen hüjeségeket kérdeztem :D
2014. nov. 7. 18:24
 9/10 anonim válasza:
leirnad hogy sikerült neked?
2016. márc. 22. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
irj privatot
2016. márc. 23. 22:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!