Mennyibe kerül manapság 1L pálinka?
Ha házilag készíted, nem cukrozott, finom, minőségi,
akkor szerintem még 4-5 ezer forintot is kérhetsz, anélkül, hogy túláraznád. Talán 10-ig is felmehetsz, ha spec. gyümölcsből csinálod, vagy ha tényleg nagyon jó.
2000ft+
Nem tudom milyen a minősége, de ha átlagos akkor 2500-3500 ft mehet.
Annyi mindentől függ. Manapság minden cefreszagú löttyöt árulnak "pálinka" gyanánt, hogy már nagyon gyanakvó vagyok.
A Pálinka 50 foknál kezdődik. Ezzel szembe a Tesco-ba nem kapok 45 foknál erősebbet, 3500 Ft-ért, de az is förtelem, agyon égetett.
Sajnos 3-nál sokkal többet a legtöbb országrészben nem szeretnek adni szilváért, akármennyire is jó... a különleges gyümölcsre persze rögtön megbolondulnak, akkoris, ha rossz.
19:02
A pálinka azon az elven „kezdődik” 50 fok fölött, hogy a legtöbb házimájsztró képtelen olyan pálinkát főzni, ami 50 alatt ne opálosodna be (vagy lenne szarízű, ha már itt tartunk, ezért bezúzzák a fagyasztóba, úgy meg persze, hogy gyengének tűnik), ezért inkább kitalálták, hogy 50 alatt nem is pálinka. Szerintem is gáz, hogy ekkora divat egészen 40°-ra vizezni a kereskedelmit, de azért aki TUD pálinkát főzni (és legfőképp: cefrézni), az jellemzően nem hirdeti az 50 pluszt, hanem jobban szereti a 45-47 fokot.
Hát a bolti "pálinkák" 2-6 ezer forintig van.
A házi pálinkák évtől függően (termés mennyisége) Szebb időkben 1500-1700 ért lehet kapni.
Ismerőstől most sikerült 1 litert 2400ért ami tényleg nagyon jó. A határ viszont tényleg bármennyi lehet
Mi két helyről szoktunk venni pálinkát.
Az egyik 2500 a másik 5000. Mindkettő nagyon finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!