1kg mézédes lédús cseresznyéből hány dl cseresznyepálinkát lehet kifőzni?
Na akkor szép sorjában:
- Hogy 1 kg mézédes lédús cseresznyéből hány dl pálinka lesz, azt nem tudom, de ne gondold, hogy sokat. Én fél és egy deci közé tenném, lehet, hogy hülyeséget beszélek.
- Az ételfestékes dologról annyit, hogy a 20%-nál erősebb piák nem szoktak megromlani, de nem tudom, hogy az ételfesték mennyit változtat ezen. Szerintem az alkohol akkor is megöli a baktériumokat, meg hasonlókat, amik miatt megromlana. Erre viszont nem mernék megesküdni, kettes vagyok biológiából. De minek akarsz ételfestéket a pálinkába?
- Ha mézet teszel bele, azt hívják mézes pálinkának. A méztől garantáltan nem romlik meg, már csak azért sem, mert a méz baktériumölő hatású.
- És hogy az eperből finom pálinka készülhet-e? Naná! Én ittam már, nem volt rossz. :)
[link] link alatt a következőket olvashatjuk:
"Hány kilogramm gyümölcsből lesz 1 liter pálinka?
Gyümölcstől függ. Legtöbb Pálinkát sárgabarackból, szilvából, törkölyből készíthetünk, melyekből egy liter Pálinkához 9-10 kg szükséges. Legkevesebb Pálinka pedig például kökényből, somból, berkenyéből készül, egy liter Pálinka elkészítéséhez 40-45 kg-ra is szükségünk lehet."
Szóval igazam volt. Egy kg cseresznyéből ne számíts sok nedűre.
Hy!
Én most főztem le 26kg gyümölcsöt,és ebből 6,5liter alszesz jött le ami 25fokra van beálltva és ezt még egyszer le kell főznöm,finomítás céljából,magyarul kb a 26kg páleszből kb 3liter pálinka jön le ha nem cukrozod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!