S. O. S.! Egy nap alatt hogyan lehet cseresznyéből cefrét csinálni?
Van 1 hordó kész cseresznye cefrénk. És most kaptunk még 5 vödör gyümölcsöt. Szép érettek.
Csakhogy a rokon, aki vállalta a pálinka főzést, kizárólag holnap este/éjszaka tudja megcsinálni, mert most derült ki, hogy szerdán külföldre kell mennie elég hosszú időre.
Mit csináljak ezzel az 5 vödör cseresznyével?
Van annak értelme, ha ma ledarálom és a már kész cefrébe teszem? Vagy ezzel csak elrontanám azt is, és ebből se lenne pálinka?
Eltevéshez már túl érett, mással nem akarom főzetni...
???
Teljesen fölöslegesen teszed bele 1 nappal főzés előtt, meg amúgyse teszünk új gyümölcsöt kierjedt cefrébe.
A cseresznyebefőtt, cseresznyelekvár, aszalt cseresznye, cseresznyeszörp, cseresznyebor, cseresznyelikőr (vodka/tisztaszesz+cseresznyelé+cukor) mind jó dolgok.
Idő kell a baktériumoknak amíg alkoholt csinálnak a cukorból, 1 nap alatt éppen csak hogy beindulna ez a folyamat.
Egyétek meg, vagy amiket írtam előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!