Cseresznyéből mit lehet csinálni?
Valóban nyersen aromásabb, mint sütve, főzve. Akár piskótába, akár pitébe vagy rétesbe, meggyel keverve szokták tenni.
De ettől eltekintve, ha teszel rán fahéjat, gyömbért vagy szegfűszeget, önmagában is megállja a helyét a sütiknél.
Esetleg turmix, gyüm.torta, fagyi jöghet még szóba. Persze lehet belőle még befőtt vagy lekvár is. Itt az eperszezon, lehet a kettőt keverni is!
Próbáld ki:
Linzertésztát gyúrsz, egy sort belefektetsz a tepsi aljába, majd megkened baracklekvárral, vastagon megszórod dióval, és (előző este kimagozott, kicsavart és egész éjjel csurgatott) cseresznyét (később meggyet) ráteszed vastagon. Bedugod a sütőbe, amíg félig megsül, 6 tojásból kavarsz piskótát, azt a félig megsütött tészta tetejére öntöd, és készre sütöd. Én imádom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!