Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Cseresznyéből lehet csinálni...

Cseresznyéből lehet csinálni kompótot? és hogyan?

Figyelt kérdés
van egy kis cseresznyém és szeretném elrakni kompótnak, csak még sosem csináltam semmiből kompótot. egyáltalán cseresznyéből lehet csinálni? :D
2011. jún. 12. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet. Lényegében bármiből lehet. :D

Tessék, ezt bemásoltam:



Most van a nagy befőzések ideje.

Én is sokat fözök be, mert nem szeretem az agyonédesített, tartósítószerrel , aromával ellátott befötteket

Ezért én ha befözök, akkor az édes gyümölcsökhöz semmi, vagy csak üvegenként 2 -3 dkg cukrot adok. Ezután a csavaros üveg fedelére csepegtetek 5-6 csepp tisztaszeszt, meggyújtom, s az üveget azonnal lezárom. Így vákuum keletkezik, s a benne levö lekvár, kompót, vagy ivólé minimum 1 évig eláll.

2011. jún. 12. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom, az előző módszerről még sosem hallottam, és szerintem a cukor meg az el nem égett alkohol úgy összeerjed mint a 21.


Mi mindíg is úgy csináltunk kompótot, hogy tiszta vízzel kifőzött befőttesüvegekbe aminek a fedelét is kifőztük, beletettük a kimagozott cseresznyét vagy megyet vagy bármit ráöntöttünk a befőttesüvegbe vizet, 1-2 evőkanál cukrot és pár csepp eredeti facsart citromlét. Aztán beleraktuk üveggel együtt egy lábosba, vizet öntöttünk rá, hogy éppen ellepje majd alágyujtottunk. Amikor már a víz zubogott körülötte akkor rácsavartuk az üvegekre a fedeleket, meghúztuk, és elzártuk alatta a gázt aztán hagytuk kihűlni a lábossal együtt..


Sötét hideg helyen kell tárolni akkor akár 2-3 évig is eláll, lehet a tetejére szalicilt is rakni de nem fontos.

2011. jún. 12. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Alaposan megtisztítod, megpucolod.

Megfelelő mennyiségű befőttesüveget kimosol.

Belerakod az üvegekbe a cseresznyét, ízlés szerint cukrozod, de legalább 3 evőkanállal szoktam rá tenni, felengeded hideg vízzel, késhegynyi szalicilt szórsz minden üvegre.

Vízbe mártott befőzőfóliát teszel rá ás vagy befőttes gumival, vagy sérülésmentes tiszta fedővel lefogatod.

megfelelő méretű edénybe belerakod az üvegeket, vizet engedsz rá, felforralod.

Ruháskosárba, vagy ágyneműtartóba gondosan pokrócokba vagy egyéb jól hőszigetelő anyagba tekerve2 napig dunsztolod.

Száraz hűvös helyen tárolod, télen örülsz, hogy sikerült.

2011. jún. 12. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha kompótot akarsz, nem eltenni, csak enni, akkor forrásban lévő vízbe szegfűszeget, fahéjat, cukrot, esetleg citromhéjat, vagy karikát teszel és ezután kb 5-7 percig cseresznyével együtt főzöd.
2011. jún. 12. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:48


Szépen kimásoltad egy régebbi válaszom, de ha már plagizálsz, akkor gondosabban, mert ott van folytatásban, hogy az 1. sor végéről lemaradt, hogy megmosod.


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__18..

2011. jún. 12. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
jaj nagyon szépen köszönöm..akkor megyek és próbálkozom valamit ügyeskedni :D
2011. jún. 12. 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Anyu ma tett el meggyet, becukrozta egy tálban hagyva, tett rá szalicilt, meg borkősavat, most áll.

És csodálkoztam, de azt modnta h cska beüvegezi, nem főzögeti sehogy, meg levet ereszt magának most, a cuccok pdig tartósítják

2011. jún. 12. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!