Miért lett mostanában ilyen felkapott a pálinka?
Elsősorban az óriási hungarista-mozgalom m9iatt. Hatalmas divat lett a tinédzserek körében a magyarságra való büszkeség(ez még nem akkora baj, a rasszizmusnál kezdődnek a gondok, de mindegy), ennek része a pálinka-imádat, ahogyan egyből felhajtják a kaparós, 65%-os nedűt, majd próbálják elfedni az undort az arcukon :)
(persze ez csak egy része a pálinkafogyasztóknak)
A pálinkát már több, mint félezer éve készítik a Kárpát-medencében, szóval nem most lett felkapott. Eddig is főzték otthon illegálisan, de mivel most legális lett, így felkapottabb is.
Továbbá a pálinkának 3 jó tulajdonsága van: finom, olcsó és erős (könnyen beáll tőle az ember). Persze minnél olcsóbb és erősebb, annál rosszabb az íze, szóval több alkategória van, de a finomságra törekvő italok és az olcsóságra és erősségre törekvők is remek eszközök a különböző célok elérésében.
A „pálinkatörvény” után kormány- és főzdeszinten is komoly marketinghullám indult a pálinka népszerűsítéséért, így lett ennyire felkapott az utóbbi években. (Még azt is behazudták pár évig, hogy a rövidek közül a pálinka fogy a legjobban a boltokban, mire aztán idén tavasszal kiderült, hogy abba a gyümölcsízű kommerszt is beleszámolták.)
Egyben ugyanez az oka annak is, hogy a kereskedelmi pálinkákat minden minőségi kategóriában következetesen túlárazzák – a reklámnak sajnos ára is van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!