Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért lett mostanában ilyen...

Miért lett mostanában ilyen felkapott a pálinka?

Figyelt kérdés
Azt éneklik,hogy milyne jó a pálinka,meg az az igazi magyar ember,aki pálinkát iszik stb..Régen alig ittak pálinkát.

2013. aug. 24. 21:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Itták azt régen is, csak nem a boltba vették, hanem otthon csinálták. A marketing meg mindíg ráizgul valamire, most annak van szezonja, amivel lehet magyarkodni, úgyhogy ilyen a szlogen is.
2013. aug. 24. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, itták régen is, de mivel tilos volt otthon főzni, csak titokban csinálták, így viszont csak egy bizonyos réteghez jutott el a párlat. Az üzletekben meg szinte csak kommersz pálinkákat lehetett kapni. Amióta bárki főzhet otthon és levédték a pálinka nevet, azóta sokkal nagyobb reklámot kap ez az ital. Azt is hozzá kell tenni, hogy az internet világában, egyre többen tanulják meg helyesen kezelni, főzni, javul a minőség és így egyre többen kezdik fogyasztani ezt a nemes nedűt. :)
2013. aug. 25. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Itt most nem az a kérdés, hogy most miért,hanem, hogy eddig hogyhogy nem?
2013. aug. 25. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Elsősorban az óriási hungarista-mozgalom m9iatt. Hatalmas divat lett a tinédzserek körében a magyarságra való büszkeség(ez még nem akkora baj, a rasszizmusnál kezdődnek a gondok, de mindegy), ennek része a pálinka-imádat, ahogyan egyből felhajtják a kaparós, 65%-os nedűt, majd próbálják elfedni az undort az arcukon :)


(persze ez csak egy része a pálinkafogyasztóknak)

2013. aug. 25. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A pálinkát már több, mint félezer éve készítik a Kárpát-medencében, szóval nem most lett felkapott. Eddig is főzték otthon illegálisan, de mivel most legális lett, így felkapottabb is.

Továbbá a pálinkának 3 jó tulajdonsága van: finom, olcsó és erős (könnyen beáll tőle az ember). Persze minnél olcsóbb és erősebb, annál rosszabb az íze, szóval több alkategória van, de a finomságra törekvő italok és az olcsóságra és erősségre törekvők is remek eszközök a különböző célok elérésében.

2013. aug. 25. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Phoney ***** válasza:

A „pálinkatörvény” után kormány- és főzdeszinten is komoly marketinghullám indult a pálinka népszerűsítéséért, így lett ennyire felkapott az utóbbi években. (Még azt is behazudták pár évig, hogy a rövidek közül a pálinka fogy a legjobban a boltokban, mire aztán idén tavasszal kiderült, hogy abba a gyümölcsízű kommerszt is beleszámolták.)


Egyben ugyanez az oka annak is, hogy a kereskedelmi pálinkákat minden minőségi kategóriában következetesen túlárazzák – a reklámnak sajnos ára is van...

2013. aug. 25. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!