Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A vodkát hogyan lehetne...

A vodkát hogyan lehetne feldobni valami finomsággal?

Figyelt kérdés
várok bármilyen tippet. megyünk jövőhét csütörtökön egy hétre nyaralni és szeretnénk valami finom töményet vinni de minden haláldrága úgyhogy valszeg csak vodkát tudunk. ahhoz mit lehet keverni amitől finomabb lesz? én arra gondoltam hogy cseresznye/málnaszörpöt meg mézet az milyen lenne? ivott már valaki olyat?

2013. júl. 3. 18:18
1 2
 11/19 anonim válasza:
narancsle nem 100 % os
2013. júl. 3. 22:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A kevert italoknak a lényege a balansz (egyensúly) pl az édes és savanyú közt. A málnás-mézes vodkában nincs semmi ami ellensúlyozná az édes ízt, ezért normális ízlelőbimbókkal megáldott embereknek egy édes "gejl" lesz.

A Fütyülős meg egy aromákkal agyonvágott tisztaszesz, azt adalékokkal teszik ihatóvá és eladhatóvá.

2013. júl. 4. 01:12
 13/19 anonim ***** válasza:
Meglepődtem hogy valaki olyan is válaszol italos kérdésekhez aki ért is hozzá. Digo, ment a zöld pacsi.
2013. júl. 4. 01:37
 14/19 anonim ***** válasza:

Meg alapszabály, hogy ha kevered a vodkát, akkor is tarts meg egy szintet, mert érdemes.

A Kalinka alá ne menjetek(bár még az is alsó), annak talán már nincs körömlakklemosószag-íze :D

2013. júl. 4. 10:39
 15/19 A kérdező kommentje:

de a kalinkának is olyan íze van..xdd

amúgy köszi digo:D és akkor mi lenne ha kevernék hozzá citromot vagy lime-ot? az nem ellensúlyozná ezt a dolgot?

2013. júl. 4. 11:40
 16/19 anonim ***** válasza:

De igen, ellensúlyozná és szerintem a málna ízéhez a lime sokkal jobb mint a citrom.

Nekem erről a Speed nevű koktél ugrik be, igaz az vodkán kívül tartalmaz más rövidet is, de van Bár ahol csak vodkát használnak hozzá.

[link]

A vodka-lime-cukor(szirup)-málnaszörp kombónál nem árt figyelembe venni hogy a cukor és a málnaszörp is édes, így ezekből kevesebbet és a limeból többet. Ezt egyébként rövidként (shot) még el tudnám képzelni, de valószínű hogy valami üdítővel (red bull, feketeribizlilé, meggylé) felöntve, sok jéggel jóval élvezhetőbb italt kaptok.

Köszi a pacsit E=mc2, eltaláltad ez a szakmám, egy étterem bárját vezetem Londonban.

2013. júl. 4. 14:02
 17/19 anonim válasza:

Nagyon ütős a vodka-pezsgő-energiaital. Jól elveszi a vodka ízét és olyan lökést ad... Fiúk nem szeretik... Nekik túl nőies. :D

Szamócalé, narancslé, bármilyen gyümilével isteni.

Télen teába tesszük - jó forró teába - és még be is inhaláljuk.

Egyébként ha ennyire bejön a málnaszörp téma akkor szódásszifonba málnaszörpöt meg vodkát, talán még kell szóda nem tudom... beszarsz, az ízét sem érzed elvileg. Még nem próbáltam, nézz utána a receptnek.

2013. júl. 5. 22:03
 18/19 A kérdező kommentje:
hm utolsó jól hangzik. bár én fiú vagyok azért mégis megkóstolnám:D szerintem piából nincs olyan hogy nőies vagy férfias. a pia az pia
2013. júl. 6. 14:55
 19/19 anonim válasza:
Nestea !!!!
2013. júl. 10. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!