A vodkát hogyan lehetne feldobni valami finomsággal?
A kevert italoknak a lényege a balansz (egyensúly) pl az édes és savanyú közt. A málnás-mézes vodkában nincs semmi ami ellensúlyozná az édes ízt, ezért normális ízlelőbimbókkal megáldott embereknek egy édes "gejl" lesz.
A Fütyülős meg egy aromákkal agyonvágott tisztaszesz, azt adalékokkal teszik ihatóvá és eladhatóvá.
Meg alapszabály, hogy ha kevered a vodkát, akkor is tarts meg egy szintet, mert érdemes.
A Kalinka alá ne menjetek(bár még az is alsó), annak talán már nincs körömlakklemosószag-íze :D
de a kalinkának is olyan íze van..xdd
amúgy köszi digo:D és akkor mi lenne ha kevernék hozzá citromot vagy lime-ot? az nem ellensúlyozná ezt a dolgot?
De igen, ellensúlyozná és szerintem a málna ízéhez a lime sokkal jobb mint a citrom.
Nekem erről a Speed nevű koktél ugrik be, igaz az vodkán kívül tartalmaz más rövidet is, de van Bár ahol csak vodkát használnak hozzá.
A vodka-lime-cukor(szirup)-málnaszörp kombónál nem árt figyelembe venni hogy a cukor és a málnaszörp is édes, így ezekből kevesebbet és a limeból többet. Ezt egyébként rövidként (shot) még el tudnám képzelni, de valószínű hogy valami üdítővel (red bull, feketeribizlilé, meggylé) felöntve, sok jéggel jóval élvezhetőbb italt kaptok.
Köszi a pacsit E=mc2, eltaláltad ez a szakmám, egy étterem bárját vezetem Londonban.
Nagyon ütős a vodka-pezsgő-energiaital. Jól elveszi a vodka ízét és olyan lökést ad... Fiúk nem szeretik... Nekik túl nőies. :D
Szamócalé, narancslé, bármilyen gyümilével isteni.
Télen teába tesszük - jó forró teába - és még be is inhaláljuk.
Egyébként ha ennyire bejön a málnaszörp téma akkor szódásszifonba málnaszörpöt meg vodkát, talán még kell szóda nem tudom... beszarsz, az ízét sem érzed elvileg. Még nem próbáltam, nézz utána a receptnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!