Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek melyik a finomabb?...

Szerintetek melyik a finomabb? Jim Beam vagy Jack Daniels?

Figyelt kérdés
Egy ideje dolgozok suli mellett, és gondoltam megkéne lepnem magam ezen sokat emlegetett márkák valamelyikével. Kérdésem lenne, hogy melyiknek milyen íze van, szerinted melyik a finomabb? Kort, nemet is ha lehet.. 18/F
2013. máj. 27. 17:11
 1/10 Nosco ***** válasza:
29%

Johnnie Walker csak, hogy legyen egy harmadik is. :-)

Amúgy Jack Daniels ha mindenképp az első kettő mellett maradsz. 27/F

2013. máj. 27. 17:19
 2/10 anonim ***** válasza:
19%

Mindkettő hulladék, ugyanannyi pénzért kapsz már Jamesont, néha Bushmillst is, mindkettő tisztességes középkategória a blended kategóriában.

Ha meg rá tudsz szánni 7-8e Ft-t, akkor gyönyörű belépőszintű single maltokat tudsz venni a whiskeynet.hu-n, amik fényévekkel körözik le a Jack Daniels Blue Labelt is, amit 30e környékén vesztegetnek.

2013. máj. 27. 17:21
 3/10 A kérdező kommentje:
Igazából azért írtam ezt a 2-t, mert ezeket hallom a legtöbbször. De ha van jobb akkor én mindent meghallgatok :D
2013. máj. 27. 17:25
 4/10 anonim ***** válasza:
38%
Jack Daniels a legjobb !!!!!
2013. máj. 27. 17:28
 5/10 anonim ***** válasza:
39%

Persze, hogy ezekről hallasz legtöbbet, mert nekik megy a marketinggépezet globálisan.

De ettől még a blended whisky kategóriának is csak az alsó-középkategóriáját üti meg a Jim Beam, JD, Chivas Regal és a többi. Soktíz gyártó whiskeyjének és adalékok, színezőanyagok összeöntésével kevernek ki egy teljesen jellegtelen, mindenkinek tetsző ízt, ami a 10. ivásra is ugyanolyan jól csúszik, mint elsőre, de az ízében karaktert vagy mélységet felesleges keresni.

Olyan áron, mint amibe ezek kerülnek igazi whiskyt (single maltot), sajnos nem kapsz, azok 7-8e-nél kezdődnek. Ha szánsz rá ennyit, akkor nézd meg ezeket:

[link]

[link]

[link]

[link]

A különbség ég és föld a kevert whiskykhez képest, én javaslom kipróbálásra, én is 18 voltam, amikor először ittam ilyeneket!

2013. máj. 27. 17:38
 6/10 anonim ***** válasza:
15%

chivas regal :D

olléééé

2013. máj. 27. 17:48
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket, a tanácsokat megfogadom, bátyám úgyis ír országban dolgozik, ha jön haza, hozatok vele valami jó ír whiskyt összehasonlítási alapnak :)
2013. máj. 27. 18:42
 8/10 anonim ***** válasza:
39%
Az nem igaz, hogy tizedikre is ugyanolyan jól esik mint elsőre, akkor már sokkal jobban esik, mert részeg az ember :D Egyébként ezen 2 közül, hogyha az alap fehér cimkés Jim-ről és a Jack Daniel's old. no 7-ről van szó, akkor a Jack sokkal jobb, de tényleg azért hallod ezeket legtöbbet, mert ezekek reklámozzák sokat, ezek a divatmárkák. Na meg a Johnnie Walker, illetve a Ballantines. A Jamesont meg sokan dícsérik, hát nekem annyira nem jött be. Igaz nem vagyok nagy szakértő, de nem éreztem olyan túl nagy különbséget a Jameson, és a Johnnie Walker Red label, illetve a Ballantines közt, ezek hasonlóak, a Jim Beam, az sokkal rosszabb, a Jack Daniel's valamivel jobb, kicsit édeskés utóízű, illetve még a Grant's jobb, mert az füstösebb. Drágább Whiskyket meg még én se ittam.
2013. máj. 27. 19:17
 9/10 Phoney ***** válasza:
50%
Ezt a kettőt pont nem annyira ajánlanám. A Jack Daniel's pöppet túlárazitt márka, a "fehér" Jim Beam meg jobb helyeken megérné az árát, de igen nyers whisky. Egy Jim Beam Black már egész jó ötlet, de itt sok egyéb itthon kapható whiskyről is találsz értékelést ugyanebben az árkategóriában: [link]
2013. máj. 27. 19:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, körülnézek itt is :)
2013. máj. 27. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!