Szerintetek melyik a finomabb? Jim Beam vagy Jack Daniels?
Johnnie Walker csak, hogy legyen egy harmadik is. :-)
Amúgy Jack Daniels ha mindenképp az első kettő mellett maradsz. 27/F
Mindkettő hulladék, ugyanannyi pénzért kapsz már Jamesont, néha Bushmillst is, mindkettő tisztességes középkategória a blended kategóriában.
Ha meg rá tudsz szánni 7-8e Ft-t, akkor gyönyörű belépőszintű single maltokat tudsz venni a whiskeynet.hu-n, amik fényévekkel körözik le a Jack Daniels Blue Labelt is, amit 30e környékén vesztegetnek.
Persze, hogy ezekről hallasz legtöbbet, mert nekik megy a marketinggépezet globálisan.
De ettől még a blended whisky kategóriának is csak az alsó-középkategóriáját üti meg a Jim Beam, JD, Chivas Regal és a többi. Soktíz gyártó whiskeyjének és adalékok, színezőanyagok összeöntésével kevernek ki egy teljesen jellegtelen, mindenkinek tetsző ízt, ami a 10. ivásra is ugyanolyan jól csúszik, mint elsőre, de az ízében karaktert vagy mélységet felesleges keresni.
Olyan áron, mint amibe ezek kerülnek igazi whiskyt (single maltot), sajnos nem kapsz, azok 7-8e-nél kezdődnek. Ha szánsz rá ennyit, akkor nézd meg ezeket:
A különbség ég és föld a kevert whiskykhez képest, én javaslom kipróbálásra, én is 18 voltam, amikor először ittam ilyeneket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!