Mentalikőr szárított mentalevélből is elkészíthető, vagy csak friss mentalevélből? Illetve melyikből jobb, finomabb?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 5. 01:32
1/3 anonim válasza:
Ami nekem van receptem,azt frissből szoktam készíteni./friss,cserepeset tudsz venni az intersparban,vagy akár a tescoban is/
Viszont azon agyalok éppen,hogy szárítottból is megérne egy próbát.Vodkával az is megázna.
Én szárítottból úgy csinálnám,hogy tovább hagynám ázni egy nappal,mint a frissből készítettet.
2/3 A kérdező kommentje:
Csak azért mert külföldi vagyok, és itt ha nem nagyobb városban laksz szinte képtelenség találni cserépben.Viszont kérhetnék valakitől, de az még vagy 2 hét mire olyan állapotban lesz, mert ilyen jó az idő..:S Akkor majd gyógyszertárban veszek szárítottat, és meglátom, hogy sikerül.Úgy terveztem én is, hogy legalább 4-5 napig hagyom "ázni" vodkában. Kösz
2013. ápr. 5. 14:41
3/3 Phoney válasza:
A növényi likőröket normális esetben szárítottból készítik, úgyhogy nyugodtan. A nyers sokszor hozzáad egy árnyalatnyi „fűízt”, bár ez nem mindig feltűnő.
Mondjuk a gyógyteának csomagolt növények jellemzően nem fűszerminőségűek, de nekem azzal is ízlett a mentalikőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!