Jim Beam, Jack Daniels's vagy a Johnnie Walker a finomabb? És JW-ből Black vagy Red?
Hát nézd, ez 2 teljesen különböző whiskytípus összevetése.
A piros JW és a fehér JB kb ugyanaz a színvonal, csak egészen másféle whisky (skót és bourbon).
Ezek fölött áll a Jack Daniel's No. 7., ami légyegében egy agyonraszűrt bourbon (vagyis sokkal lágyabb utóíze van). Vele kb. egy szinten (vagy kicsit lejjebb) mozog a zöld és a sárga Jim Beam, míg a fekete Jim Beam inkább fölötte, a fekete JW-t pedig annál is feljebb tenném. De persze ebbe beleszól az is, hogy az ember a skót vagy amerikai whiskyt szereti jobban.
Az alma, a finomabb, a banán vagy az ananász? Kóstold meg mindet.
Nekem pl. a JW black label.
Tisztelt kérdező!
Johnnie Walker Blue label ;) igaz, megfizethetetlen, de a stílusa és ízvilága felülmúlja a blackét vagy a goldét, íze nagyon kevésse hasonlít a Redre, egy kesernyésebb, öreg keverék. Üvegje 60ezer körül mozog, kétszer ittam belőle de élmény volt ;)
A chivas Regal Royalja is remek, olcsóbb is, (csak 30-40ezer üvegje) de íze kicsit szokatlan, eltérő az alap Chivasoktól, legalább is szerintem. JD's is egy remek márka, becsülni kell, a Jimet már annyira nem szeretem;)
A fentiek csak vélemények voltak, a további válaszadók vegyék figyelmen kívül;)
- The Blueskin -
Nekem ezek kicsit fűszeresek...
Mindenki általában ezeket a nagy márkákat szereti,nekem viszont a "szar" ballantines jön be kólával... :D
Kinek a pap kinek a paplan... személy szerint ki nem állom a scotch-ot. Bourbon sokkal lágyabb ízű, még ennél is kellemesebbek a kanadai Whiskey-k, szerintem az itt felsoroltak mindegyikét lepipálja ízvilágban a Canadian Mist, bár Magyarországon nem kapható sajnos...
Egyébként a házi készítésű pálinkák sokkal különb italok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!