Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan lehet megállapítani,...

Hogyan lehet megállapítani, hogy vizezett-e a pálinka?

Figyelt kérdés
2013. márc. 25. 17:08
 1/4 Phoney ***** válasza:

Mivel a pálinka alapjában véve tartalaz vizet, sehogyan, és normális esetben egyébként is hozzáadott vízzel állítják be a szeszfokát (nem pedig addig főzik a fazékízű levet az üstből, amíg elég gyenge nem lesz).


Ha 50% alatt van, akkor szinte biztosan tartalmaz hozzáadott vizet is, de normális esetben 50% fölött is vízzel állítják be.

2013. márc. 25. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg hogy vizezett-e, mert 99% hogy az. Hanem az hogy hány térfogatszázalékos az alkohol tartalma...(mennyire van hígítva) Azt pedig szeszfokolóval tudod ellenőrizni. Szerintem ez a válasz a kérdésedre. (ha esetleg arra akarsz rájönni hogy túlhígított pálinkát akarnak rád sózni)
2013. márc. 25. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
Jól írták az előttem szólók, a pálinka tartalmaz vizet valamilyen mennyiségben. Ha nem megfelelően, esetleg túl sok vizet adtak a párlathoz az opálossá válhat és egy bizonyos szeszfok felett kiérződik belőle a víz.
2013. márc. 26. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
minél könnyebben gyullad meg és minél kékebb a lángja annál nagyobb a szeszfoka...szeszfokoló hiányában így tudod megnézni
2013. márc. 27. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!