Lesz valami baj?
Figyelt kérdés
pálinkába belerakok vizet akkor megromlik vagy valami?2013. márc. 22. 20:13
1/2 Phoney válasza:
A pálinkába normális esetben szoktak tenni vizet lepárlás után (igaz normális esetben desztillált vagy ioncserélt vizet), amit a szeszfok beállításának neveznek. (Más kérdés, hogy egyesek addig engedik az üstből az egyre gyengülő lét, amíg el nem éri a kívánt fogyasztási szeszfokot, habár azt csak addig kéne engedni, amíg hibátlan ízű a párlat. Persze egyeseknek minden pálinka hibátlan, ami üt, na mindegy.)
Ha nem hígítod 15% alá, akkor nem lesz baja, de ennyire felhígítani amúgy sincs értelme.
2/2 anonim válasza:
Csapvízzel ne nagyon próbálkozz, ki tudja mi csapódik majd ki belőle... Illetve bizonyos gyümölcsöknél ha 46alkohol% alá hígítod akkor opálos-olajos lesz a párlat, nem lesz teljesen áttetsző. Persze egy darabig a hígításnak is van értelme, mert az alkohol nem nyomja el annyira az aromákat. Ezeket leszámítva ha deszt vízzel hígítod baja nem lesz, csak gyengébb lesz. (pfujj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!