Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Megfázásra, tényleg jó az...

Megfázásra, tényleg jó az Unicum, a Jäger, vagy a Pálinka?

Figyelt kérdés
2009. szept. 16. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Ja!! de mégjobb a "kalapkúra" !
2009. szept. 16. 15:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem a torokfájásom a jägertől egyszer elmúlt...:D meg is lepődtem:D
2009. szept. 16. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

hát nem tom, nekem megfájdult a hideg sörtől :D szval az nem jó

házipáleszt ittam 2 napra rá és reggel jól ébredtem, nem fájt a torkom. persze csak "gyógyító" mennyiségben, mert még gyerek vagyok :P :D

2009. szept. 16. 16:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van, mert a pálinka és a tömény 30-50 %os , magas alkoholtartalmú,és ugye az alkohol fertőtlenítő és baktériumölő hatású.(persze kis mennyiségben)
2009. szept. 16. 16:44
 5/10 anonim ***** válasza:
59%
a tüneteket enyhíti, ha eleget iszol, de amúgy magával a betegséggel nem csinál semmit.
2009. szept. 16. 16:57
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
A pálesz az jó, egyébként meg EZ a kalapkúra!!!
2009. szept. 16. 17:47
 7/10 anonim válasza:
85%

Én a következőt szoktam:

1 deci pálinkát megmelegítek (vigyázva azért, hogy minél kevesebb párologjon ki belőle, úgyhogy teljesen felforralni nem kell), teszek bele mézet, erős pistát, és letolom az egészet így, forrón! Lehet forró mézesteával lekísérni, ha nagyon nem jön be a forró pályesz :-)

Másnapra semmi bajom :-)

2009. szept. 18. 12:36
 8/10 anonim válasza:
100%
Nekem hasznalni szokott a jo kis hazipalesz... persze csak mertekkel... Egyebkent ahogy fentebb leirtak, igen, fertotlenito hatasuak, sok baci elpusztul toluk. :P
2009. szept. 20. 23:04
 9/10 anonim válasza:
100%

Nekem a leggyorsabb gyógyulós élményem a pálinkához kötődik:

Megfáztam+torokfájás még az egyetemen (láz nem volt).

Haverok hívtak buliba, én elmentem. Kizárólag pálinkát ittam, de 5-7 felest kb, este táncoltam, részegen lefeküdtem, kialudtam magam, és amikor felébredtem, akkor se nátha, se torokfájás, de még fejfájás sem!!!

Szóval:

1. rendes pálinkát (nem szeszesitalt, nem gyümölcspárlatot)

2. tisztán (vagy alkoholmentes kísérővel)

3. relatíve sokat (tehát ne 4cl-t igyál mindössze)

4. és nagy alvás rá

Nekem ez a gyógyszerem...

2009. szept. 21. 08:39
 10/10 anonim válasza:
100%
Én ma reggel keltem úgy hogy fájtak a végtagjaim, a fejem, a torkom kapart,nyomott nyelni nem bírtam úgy meg volt duzzadva. Lementem ittam a nagyapám házipálinkájából egy kortyot, mire beértem a suliba, már semmi bajom nem volt.
2009. nov. 24. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!