Honnan tudhatom, hogy a bor amit veszek tablettából, vagy igazi szőlőből készült?
Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy a tablettás bor nagyon olcsó,pár száz forint több liter,és műanyag flakonokban árusítják.De ha veszek üveg palackban árusított bort,ami 700-750ml,viszont az ára szintén csak 400ft,az láthatott valaha is szőlőt?(Pl.Dankó,Bíboros amit szoktam venni,nagyon finom mindkettő,de csak 300-500ft között mozognak)2009. aug. 27. 15:23
1/6 anonim válasza:
Most tanultam,hogy ami 0,75l-es üvegben van az minőségi. Ugy hivják hogy bordoi palack. Én is meglepődtem,kételkedtem de ez a törvény. Az asztali borok literesek. Én is szeretem a dankót meg a la fiestát és eddig én is azt hittem hogy tablettás. Viszont vörös szőlőből nem készül édes bor szoval természetes édes vörös bor nincs, utánacukrozzák.
2/6 anonim válasza:
A Dankó és a Bíboros tuti szőlőből van,az utóbbi nekünk is nagy kedvencünk. Meg még a félédes fehér csaplárosné.
3/6 anonim válasza:
Nem olyan kevés pénz ám az a 400-600 forint. Ha ügyesen kikerülik a sok kereskedőt, akkor akár lehet annyi egy minőségi is. Pl a Szépasszonyvölgybe vagy Badacsonyba ha elmész, akkor ennyiért kapsz egy liter tényleg minőségi bort.
4/6 anonim válasza:
"Viszont vörös szőlőből nem készül édes bor szoval természetes édes vörös bor nincs, utánacukrozzák.
"
Ez csak az édesre vonatkozik vagy már a félédest is felcukizzák csak kevésbé?
5/6 anonim válasza:
Első vagyok. Igen vörösből csak száraz lehet "igazi",szóval a félédes vöröset is cukrozni kell,hogy félig édes legyen.:)
6/6 anonim válasza:
Ez nem egészen így van, van természetesen édes vörösbor. Igaz, Magyarországon finoman szólva nincs hagyománya. Nem vagyok biztos benne, de valószínűleg egy átlag hazai hipermarketekben nem találni ilyet.
Próbáljátok ki az olasz lambruscot vagy a romániai Balla Géza édes kadarkáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!