Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan lehet körtéből bort...

Hogyan lehet körtéből bort készíteni?

Figyelt kérdés
Levét hogy nyrem majd ki?
2009. aug. 7. 09:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt találtam:

A lehetőség szerinti legjobb körtebort a kissé rosszabb minőségű, savanykás és kemény fajták adják. A körte egymagában meglehetősen gyenge bort szolgáltat, ezért ajánlatos almával keverni (2-3 rész körte 1 rész alma vagy egyéb savanyú gyümölcs essen). Kis mennyiségben ribiszkét, kökényt stb. is adhatunk hozzá.

Készítéskor 5 kg apróra szeletelt körtét (esetleg egyéb gyümölcsökkel keverve) öntsünk le 2 l forró vízzel, adjunk hozzá 7 g citromsavat, 2 g tápsót, és kihűlés után a fajélesztőből készített anyaélesztőt. A lefedett keveréket 1 napig hagyjuk állni, majd préseljük ki, és adjunk hozzá 850 g cukrot 1,5 l vízben oldva. Kotyogóval ellátott edényben erjesszük ki, és ha már legföljebb csak szórványosan szállnak fel buborékok a kotyogóban, a bort fejtsük át kisebb edényekbe, és hagyjuk kierjedni (utóerjedés). Tanácsos az átfejtést néhányszor megismételni a végső lefejtés, a palackba töltés előtt.

2009. szept. 5. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2009. szept. 6. 08:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!