Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi az alma cefre optimális...

Mennyi az alma cefre optimális alkoholfoka? Valamint, létezik-e olyan, hogy egy hét alatt kiforr a cefre (igen, van benne kevés cukor).

Figyelt kérdés
Mindkét 200 literes hordó cefrém egy hét alatt,szinte egyszerre forrt ki. Nem hiszem,hogy mindkettőnek az erjedése leállt volna valami hiba miatt egyszerre,ugyanabban az időpontban. Vagy mégis? Nagyon jó hőmérséklet volt rá abban az időben,valamint cukor is került bele. Így elképzelhető?

2012. szept. 23. 12:20
 1/3 anonim ***** válasza:
A legoptimálisabb tökéletes erjedéskor 15 alkohol foknál nagyobb nem lehet mert akkor a mikroorganizmusok amik az alkoholt kédszítették a cukorból elpusztulnak. Utána már a belekerülő ecetsav baktériumok élnek amik az alkoholt ecetsavvá alakítják. ezért ki kell főzetni ha leállt az erjedés.
2012. szept. 23. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Mennyi a legalacsonyabb? Vagy mennyi lehet a legalacsonyabb alkoholfok?
2012. szept. 23. 15:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja,és volt a kérdésnek egy olyan része is, hogy létezik-e hogy egy hét alatt kiforr.
2012. szept. 23. 15:49

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!