Nem érzitek úgy, hogy már 2 éve szabad az otthoni pálinka főzés, ezzel sok szinte értékelhetetlen ital is fogalomba kerül? Mivel a pálinka főzés egy nagy szakértelmet kívánó mesterség.
Mióta legális a pálinkafőzés, sokkal többen mernek beszélni róla, segítséget kérni, főleg szeszfőző fórumokon. Egy csomó „40 éve főzöm az acetonszagú okádékot”-féle zugfőző tért meg, mióta legális lett, és tele van az internet jó anyagokkal. Szinte biztos, hogy ma arányaiban kevesebb rossz házipálinka készül, mint annak idején.
Ha arra gondolsz, hogy régen szeszfőzdébe vitték az emberek a cefrét... nos, a pálinkát a cefrézéssel lehet igazán elrontani, azt meg régen is otthon csinálták. A lefőzés is fontos, de egy rohadt, büdös cefréből tökéletes főzéssel is rosszabb pálinka lesz, mintha egy hibátlan cefrét esetleg rosszul főznek le.
" ezzel sok szinte értékelhetetlen ital is fogalomba kerül?"
Az otthon főzött pálinka (elvileg) csak saját fogyasztásra használható, még elajándékozni sem szabad, nem eladni!
Persze tudom magyarországon ez nem sokat számít...
Ráadásul a szart is csak egyszer veszi meg az ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!