Szép estét! A kertben lesz szőlőm, abból szeretnék főzni pálinkát, kell-e valamit tudni miben különbözik a cefrézés, főzés pl. a baracktól vagy szilvától?
Nem sokban különbözik. Talán csak a hőmérsékletre kell jobban ügyelni, főleg ha későn szüreteltek. A cefre kiforrásához ugyanolyan hőmérséklet az ideális, mint a borkészítéshez. Fehér bornál 18-22 C-fok, vörösbornál 20-25 C-fok. A forrás beindításához nyugodtan adhatsz élesztőt - ez szőlő és törköly esetében megszokott.
Ne felejts el a pálinka fajtájával megegyező szőlőszemeket aszalni, jobban érzi magát a pálinka, ha megágyazol neki. Sok sikert!
Nem feltétlenül igaz az, hogy ha csak szőlőből van, akkor törköly lesz.
A törköly és szőlőpálinka külön is létezik. Annyian nem tudják ezt, pedig így van.. (és igen, tapasztalatból mondom)
Szőlőpálinka=Lozovacsa,,Törkölypálinka=Komovica.
Óriási különbség ! Én szoktam főzni ilyet is ,olyat is. Persze mind kettő super. Zivili !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!