Mitől számít első sorban hogy valaki mennyire bírja a szeses italt?
Attól,hogy megvan-e minden a szervezetében,főként a májában (enzimek stb.),ami "fel tudja dolgozni" a piát.(bocsi hülye fogalmazásért)
A másik pedig az hogy mennyire "gyakorlott" benne:)
Ismerőseimmel megtörtént esetek példa képen:
Egy teljesen egészséges ember,aki még életében nem ivott nem bírt beszélni 0,5 dl bortól
De van olyan ismerősöm aki (sajnos)20 éve iszik,most annyit kell innia hogy kiüsse magát,mint egy ló:D
Szerintem ez örökletes is lehet. Hidd el, én nagyon nem vagyok gyakorlott benne; évente kétszer-háromszor iszom úgy istenigazából, és rengeteg pia kell ahhoz, hogy én lerészegedjem!
Tizenhét éves lány vagyok, és nem járok bulikba egyáltalán. A párommal ittunk egyszer nyársaláskor, akkor próbáltam meg, meddig bírok elmenni, és nagyonnagyon sokáig; nem dicsekszem vele senkinek, akit ismerek, mert miért is kéne ezzel dicsekedni? (:
Elsősorban -ahogy előttem már írták- a máj állapotától, az abban lévő alkoholbontó enzimek mennyiségétől.
Másodsorban a felszívódás sebességétől. Ez a gyomorban és a vékonybélben történik. Ha nem üres gyomorra iszol, hanem egy jó zsíros vacsora után, akkor sokkal lassabb a felszívódás.
Függ a testsúlytól is. Egy 60 kilós férfi mája két óra alatt bont le 12 gramm tiszta alkoholt. Ez 3 dl sörben lévő mennyiség.
Szerintem elsősorban a toleranciától függ, ki mennyire van hozzászokva.
Aztán a testtömegtől.
Aztán az összes többitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!