Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitől számít első sorban hogy...

Mitől számít első sorban hogy valaki mennyire bírja a szeses italt?

Figyelt kérdés
normális válaszolóknak zöld kéz:)
2012. aug. 21. 18:22
 1/8 anonim válasza:

Attól,hogy megvan-e minden a szervezetében,főként a májában (enzimek stb.),ami "fel tudja dolgozni" a piát.(bocsi hülye fogalmazásért)

A másik pedig az hogy mennyire "gyakorlott" benne:)

Ismerőseimmel megtörtént esetek példa képen:

Egy teljesen egészséges ember,aki még életében nem ivott nem bírt beszélni 0,5 dl bortól

De van olyan ismerősöm aki (sajnos)20 éve iszik,most annyit kell innia hogy kiüsse magát,mint egy ló:D

2012. aug. 21. 18:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez örökletes is lehet. Hidd el, én nagyon nem vagyok gyakorlott benne; évente kétszer-háromszor iszom úgy istenigazából, és rengeteg pia kell ahhoz, hogy én lerészegedjem!

Tizenhét éves lány vagyok, és nem járok bulikba egyáltalán. A párommal ittunk egyszer nyársaláskor, akkor próbáltam meg, meddig bírok elmenni, és nagyonnagyon sokáig; nem dicsekszem vele senkinek, akit ismerek, mert miért is kéne ezzel dicsekedni? (:

2012. aug. 21. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:
ja, még előző vagyok (L/17): apum nagyon nem bírja a piát, viszont az ő apja, a papám nagyon is. Valószínű, hogy tőle örököltem ezt.
2012. aug. 21. 18:39
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ment a zöld kezek:)
2012. aug. 21. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Elsősorban -ahogy előttem már írták- a máj állapotától, az abban lévő alkoholbontó enzimek mennyiségétől.

Másodsorban a felszívódás sebességétől. Ez a gyomorban és a vékonybélben történik. Ha nem üres gyomorra iszol, hanem egy jó zsíros vacsora után, akkor sokkal lassabb a felszívódás.

Függ a testsúlytól is. Egy 60 kilós férfi mája két óra alatt bont le 12 gramm tiszta alkoholt. Ez 3 dl sörben lévő mennyiség.

2012. aug. 21. 18:47
 6/8 anonim válasza:
Nagyon sok dologtól függ, hogy ki mennyire bírja a piát... Elfogyasztott ételektől, annak mennyiségétől, életkortól, már mint mondták az enzimektől, melegebb időben gyorsabban üt a pia... Függ a pia fajtájától, alkohol tartalmától...
2012. aug. 21. 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem elsősorban a toleranciától függ, ki mennyire van hozzászokva.

Aztán a testtömegtől.

Aztán az összes többitől.

2012. aug. 22. 07:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Aki hozzá van szokva az általában jobban bírja, valamint akinek nagyobb a testtömege. Ezen kívül ha melegben iszol, vagy éhgyomorra, vagy szívószállal, akkor jobban üt. Illetve ha szénsavasat is iszol, akkor is jobban beüt ezért olyan ütős az a bizonyos "fény" nevezetű ital.
2012. aug. 22. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!