Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meddig kell erjedni hagyni a...

Meddig kell erjedni hagyni a szilvát hogy pálinka legyen belőle?

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
míg meg nem áll a cefre a forrásban
2012. aug. 21. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
És azt honnan tudom hogy forr-e?
2012. aug. 21. 15:12
 3/4 doboszoli ***** válasza:

A zajos erjedés megáll, a cefre leülepszik, a teteje vízszerű lesz. Ez 8-15 napig tart, külső hőmérséklettől, cukortartalomtól függően.

Ekkor MIELŐBB főzni kell!

2012. aug. 21. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Cukrot remélem nem tettetek bele, nem szabad.

Ja, és ajánlott magoztatni is, úgy jobb íze lesz.

Kóstold meg (csak egy mininyalásnyit), ha édes, még forrjon, ha nem édes, nincs benne már gyümölcscukor, tehát ki lehet főzni. És igen, amit írtak már, akkor minél hamarabb ki kell főzni.

2012. szept. 1. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!