Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Meggybor készítek de egy...

Meggybor készítek de egy kicsit savanykás lett miután kiforrt. Utólagosan tettem bele még felolvasztott cukrot, lehet e bármi baja így? Újra indul e a forrás ilyenkor és befolyásolja e az alkoholtartalmát az utólagos felcukrozás?

Figyelt kérdés
2012. júl. 31. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha elrontod legfeljebb kifőzöd pájinkának.:)
2012. júl. 31. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Mitől indulna újra a forrás? Ha egyszer kiforrt akkor a mikroorganizmusok elpusztulnak azért tisztul ki a bor.

A cukrot minek kell olvasztani?

2012. júl. 31. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:

Meleg helyen újra beindulhat a forrás.

Kálium-szorbát adagolással lehet a cukrot "blokkolni".

2012. aug. 1. 05:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!