Ha a cefrebe forras kozbe teszek mondjuk egy kilo cukrol akkor kb.1 liter palinkaval tobb lessz?
Figyelt kérdés
Az ront az ital minosegen?2012. júl. 30. 23:01
1/5 Phoney válasza:
Forrás közben már nem nagyon érdemes variálni, mert akkor külön meg kell várni a cukor kiforrását is, márpedig a cefrét a saját kiforrása után rögtön ajánlott kifőzni, hogy ne kezdjen el rohadni, ecetesedni, oxidálódni, stb.
A cukor persze egyébként is ront rajta, mert kihígítja a pálinka ízét-aromáját, kb. mintha hozzáadtál volna a pálinkádhoz egy liter tisztaszeszt, éppen ezért tilos az igazi pálinkánál (és egyben minden gyümölcspárlatnál is). Persze nem mindegy, hogy 5 vagy 50 liter pálinkáról van szó.
2/5 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt, de elmagyarazna valaki, hogy hogyan mukodik mert higitani szeretnem cukorral, ugyis csak sajat hasznalatra lessz.
2012. júl. 30. 23:41
3/5 Phoney válasza:
Ha nem régen forr, akkor végülis nem lesz nagy baj. Ha már régen, akkor nem árt hűvös helyet (pincét) keresned neki (meg amúgy sem árt), mert ha melegben ül a cefre heteken át, akkor az főzésig simán tönkremehet. Persze főzhető lesz, de jó nem.
4/5 anonim válasza:
Nem lesz jelentősen több,egy literrel biztos nem, csak magasabb lesz a cefre alkoholtartalma. Viszont ha nem forr ki belőle a főzésig, a főzőmester seggbe fog rúgni.
5/5 doboszoli válasza:
1 kiló cukor+3 liter víz= kb. 7 deci pálinka, és némi ízcsökkenés.
A Phoney által leírtak figyelembevételével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!