Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az abszint most tényleg...

Az abszint most tényleg hallucinogén?

Figyelt kérdés
Buliban ittam egy fekete abszintot és nekem nagyon bejött. Ízre is finom volt és elég ütős. Itthon rákerestem és olyanokat olvastam, hogy hallucinogén és hogy nagyon "veszélyes" ital, vigyázni kell vele. De csak a régi fajta hallucinogén, ami fehér ürömből készült, csak betiltották vagy a mostani fekete ürmös is?
2009. júl. 13. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem. Nincs már benne a fehér üröm, amitől tudod kergetni a zöld angyalt :) A fehér üröm tartalmazza a tujont, ami halucinogén, amitől van Gogh is levágta a fülét :) Fekete ürmöt használnak bele, csak így lehetett forgalmazni újból, a betiltásután.
2009. júl. 13. 19:38
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
Hááát, én még ittam a régiből is, nagyon durva, azóta nem iszom abszintot... tényleg az ember olyanokat lát tőle, meg marhaságokba bele lovallja magát, hogy hajaj!!!
2009. júl. 13. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
A Zöld Tündér :)
2009. júl. 14. 20:10
 4/10 A kérdező kommentje:
De zöld tündért nem csak a régi abszinttól lehetett látni? Mert annak a hatóanyaga volt a tujon. Jól tudom?
2009. júl. 15. 14:08
 5/10 anonim válasza:
95%
Nem tudom hogy hallucinogén -e de kb 9 éve vendéglátózom de a legkeményebb benyomásom eddig az abszintől volt!Bár lehet hogy halluztam mert az ablakot ajtónak néztem!
2009. júl. 21. 13:15
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
A Zöld Tündér vagyok, és a mostani abszintoktól nem fogsz felsselni semmit, csak úgy berúgsz mint egy kis csacsi:)
2009. júl. 21. 13:26
 7/10 anonim ***** válasza:
45%
fehér ürmöt viszont szabadon lehet termeszteni, és ha abból főzök teát, attól nem fogok haluzni? :D
2009. okt. 10. 16:01
 8/10 Phoney ***** válasza:
83%

A tujon Nem Hallucinogén Anyag.

Annyira elterjedt már ez a baromság, hogy az Absinthe-oldalak* külön emiatt árulnak hallucinogén dudvákat is.

Mert az okos vásárló azzal jön, hogy hallucinálni akar az abszinttól......dehát azt pont nem lehet.

* Mivel a fehérürmös absinthe már egy jó ideje ismét legális!

2 oka lehet a "legendának":

- egyes súlyos (abszintos) Alkoholistáknál hallucinációkat figyeltek meg - máig tisztázatlan okokból, de az akkori vegyszeres absinthe-hamisítvány a fő gyanúsított

- valami tapír a 70-es években azt találta írni a sajtóbanm, hogy a tujon hasonlít a THC-re (durva tévedés)

Egyébként áztattam magamnak itthon jó erőset klasszik recept alapján, semmi egetverő nem történt. Ja de, mégis: amíg hatnak a növények, nem igazán leszel részeg, akkor sem, ha sokat iszol (ezt a jelenlévő józanok is megerősítették). Ez az "abszint-bódulat", + egy kis hangulatjavulás. Mikor ez elmúlik, beüt a szesz;Đ

Szóval ez az én álláspontom, a gyakorlott abszintosoké, és a tudományé is. Az hisz a haluban, aki "a tévében hallotta".

2010. jan. 28. 17:13
 9/10 anonim válasza:
62%

kedves legelsö válaszadó....!

a tujontól lehet halluzni?

csak mert akkor kimegyek,és megkóstolom a tuját,de ugy tudtam ,hogy nagyon toxikus,és csak arra jó,hogy az embernek

fájjon a hasa meg pirosat pipiljen hááát akkor hogy van ez?

2010. febr. 17. 15:15
 10/10 Phoney ***** válasza:

Természetesen. Minden szeszesital hallucinogén, csak idő és kitartás kérdése.

[link]

[link]

Egyébként remélem nem álmodsz rosszat, de ma is fehér ürömből készül.

2010. szept. 3. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!