A Rodnik's márkájú Abszint az jó minőségű?
A rövid válasz: NEM, nagyon nem. Az alkoholszázalék viszont valóban annyi, ami rá van írva.
A Rodnkik's egy kb. Royal vodka minőségű alapszesz olcsó aromával gyengén ízesítve és mesterségesen festve. Az íze nagyon gyenge, az aromákat alig érezni az alkoholtól. Amúgy nagyon száraz, kellemetlen ital, csak az segít rajta, ha üdítővel kevered.
Az abszintra nagyon halványan emlékeztet az íze, de amúgy olyan, mintha egy üveg rossz abszintot összeöntöttek volna 20 üveg vodkával....
A classic, cannabis és strong íze gyakorlatilag ugyanaz.
Valódi abszintok pl. a Duplais, Mansinthe, Kübler. Kaptam olyan fülest egy Bp-i bolttól, hogy ezeket nem sokára árulják majd, de még semmise biztos:)
ma 00:48
Ne haragudj, de egyiket sem lehet abszintnak nevezni, nem jobbak a Rodniksnál.... Egyedül a Teichenné hasonlít, de a minősége rossz, 4e-nél többet nem ér.
A tujonlegenda meg pár éve megbukott, tessék művelődni...
"Az abszintot egy fiktív szindrómára, az abszintizmusra hivatkozva a 20. század első harmadában több országban is betiltották. Elsősorban a fehér ürömfűben található tujon nevű vegyi anyagot (melyet a korabeli és mai abszint egyaránt csak kis mennyiségben tartalmaz) tették felelőssé az ital állítólagos káros hatásaiért. Meghurcolása ellenére nincs bizonyíték arra nézve, hogy valaha is veszélyesebb lett volna más szeszes italoknál. Az abszintot – főleg az abszintizmus félreértelmezésének köszönhetően – ma gyakran pszichoaktív szerként állítják be, ennek azonban tudományos alapja nincs. Tilalmát mára a legtöbb országban eltörölték, és eredeti változatában is gyártható.[5][6][7][8]"
A legfinomabb a cseh vagy a spanyol abszint, mert azok az országok tényleg nem sokat változtattak az eredeti recepten.
A legeredetibb az Absinthe Suisse volt, utána jött az Absinthe Fine. Suisse-t már nem gyártanak, a Fine áll legközelebb az eredetihez,de sajnos ezt sem hagyják elég ideig állni...
ma 02:35
Az abszint Svájcból ered, és ma is ott készülnek a legjobbak.
Csehországban 2, Spanyolországban 1 abszint készül összesen, a többi pedig utánzat.
angryman:
Akkor légyszíves szaladj már végig az összes fellelhető századfordulós szakvéleményen, meg a mai GC-MS teszteken és tanulmányokon, mint ahogyan én tettem, és akkor fogalmad is lesz az egészről.
Nem az a legenda, hogy a tujon mérgező, hanem az, hogy valaha több lett volna az abszintban, mint ma. Egész véletlenül be akarták még tiltani a gint, a vermutot, az összes keserűlikőrt...tudod azok is "tele vannak alkaloidákkal", mégsem őrülnek meg tőlük az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!