Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan készül a pálinka?

Hogyan készül a pálinka?

Figyelt kérdés
Én vmi olyasmire tippelek, hogy egy edénybe elkezdik főzni, abból felszáll ugye a pára vagy nemtom mi az:D majd egy csövön át száll és egy másik edénybe lecsapódik és ennyi a pálesz. Jól gondolom?
2012. jún. 22. 22:15
 1/3 anonim ***** válasza:
A felszálló gőzt egy csőkígyón vezetik át amit kívülről hideg vízzel hűtenek abba kicsapódik a párlat ami a felfogó edénybe csurog.
2012. jún. 22. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

ilyesmire gondoltam én is...

Van vmi olyasmi, hogy elő meg utópárlat az mit jelent?

2012. jún. 22. 22:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Előpárlat a legeleje, utópárlat a legvége. Ez mind a kettő végtermék, az utópárlattal tudják befolyásolni a szesztartalmát. És nem úgy működik az, hogy a gőzt isszuk, Azt még-jobb helyeken- tovább finomítják. A gőz átkerül egy másik tartályba, ahol szintén főzik, majd azt a gőzt hűtik le mint pálinka. És ennek a végével tudják szabályozni a szesztartalmát. Az elejét ha beleengednék akkor lenne kesernyés, élvezhetetlen ízű,bár van aki szereti azt is.
2012. jún. 24. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!